Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 4. marca

25.02.2016
Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. V nedeljo se zaključujejo tudi enotedenske zimske šolske počitnice vzhodnega dela Slovenije. Jutranje in popoldanske prometne konice se bodo tudi v tem delu spet okrepile.
 

PREDOR KARAVANKE

V okviru geoloških raziskav za gradnjo druge cevi, bodo potekala dela v predoru Karavanke. Predor je trikrat na dan po pol ure zaprt proti Avstriji (predvidoma od 7. do 7.30, od 15. do 15.30 ter od 23. do 23.30 ure). Poleg tega so prek noči v prihodnje predvidene še enourne popolne zapore v Avstrije in Slovenije (med 1.00 in 4.00), o čemer bodo uporabniki predora predhodno pravočasno obveščeni. S 1. februarjem velja tudi spremenjen potek izrednih prevozov skozi predor. Več informacij na www.promet.si.

POSEBNOSTI

Ob ugodnih vremenskih razmerah bo potekalo sferično snemanje in lasersko skeniranje avtocest. V prihodnjih dneh je načrtovano na primorski avtocesti med Senožečami in Izolo. Snemanje vozišč se izvaja pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem. Predvidoma v prvi polovici marca bo snemanje potekalo na primorski avtocesti med Brezovico in Senožečami ter med Razdrtim in Vrtojbo.

VREME

Danes ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m, ob močnejših padavinah lahko za krajši čas tudi nižje. V petek bo sprva oblačno, dopoldne bodo padavine oslabele in nato v večjem delu Slovenije ponehale. V soboto in nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme. Na vzhodu bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo. Predvidoma do srede bo prevladovalo nestanovitno vreme z občasnimi padavinami.

NAPOTKI

V poslabšanih vremenskih razmerah (sneg, dež, megla) se zmanjša tudi vaša vidnost. Posebej bodite previdni, če ima vaš avto tako imenovane dnevne luči, ki svetijo samo spredaj. Ob slabši vidljivosti prižgite luči sami. V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo.

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Srečno in previdno vožnjo!
Nazaj