Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. februarja

18.02.2016

Konec tedna je pričakovati močno povečano gostoto prometa, iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. V nedeljo se zaključujejo tudi enotedenske zimske šolske počitnice zahodnega dela Slovenije ter začenjajo za vzhodni del. Zato v tem delu države v času počitnic pričakujemo manj prometa ob jutranjih in popoldanskih konicah kot običajno, medtem ko se bodo v zahodnem delu dnevne prometne konice znova okrepile. Končujejo se tudi počitnice v delu Avstrije.PREDOR KARAVANKE

Nadaljevala se bodo dela v okviru geoloških raziskav za gradnjo druge cevi. Od petka, 19. februarja, dalje bo predor trikrat po pol ure (od 7.00 do 7.30, od 15.00 do 15.30 in od 23.00 do 23.30) zaprt proti Avstriji. Poleg tega so prek noči v prihodnje načrtovane še enourne popolne zapore v obe smeri (med 1.00 in 4.00), o čemer bodo uporabniki predora predhodno pravočasno obveščeni. S 1. februarjem velja tudi spremenjen potek izrednih prevozov skozi predor. Več informacij na www.promet.si.

VREME

Po napovedi ARSO bo v petek ponekod lahko še deževalo, v soboto in nedeljo bo večinoma suho, otoplilo se bo. V ponedeljek bo na vzhodu še delno jasno, toplo in vetrovno, na zahodu pa bo pričelo deževati. V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala. Zapihala bo burja. Od srede do petka bo kot kaže suho vreme.

NAPOTKI

Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega najbolj pogostih vzrokov prometnih nesreč. Največkrat je ta vzrok povezan tudi s prehitro vožnjo. Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah. Poleg tega velja tudi, da mora varnostna razdalja ne glede na vozne razmere omogočati, da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi.

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Srečno in pozorno vožnjo!

Nazaj