Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. januarja

21.01.2016

 

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo iz turističnih krajev v notranjost države. Od sobote zvečer do nedelje opoldan bo zaradi del za ves promet zaprta štajerska avtocesta A1 med Vranskim in Trojanami proti Ljubljani.

 PREDVIDENA DELA

Odsek štajerske avtoceste bo med Vranskim in Trojanami proti Ljubljani zaprt za ves promet od sobote, 23. januarja, od 20. ure do nedelje, 24. januarja, do 12. ure, nato bo avtocesta odprta, vendar bo predvidoma do 16. ure promet proti Ljubljani na tem odseku potekal zgolj po enem pasu. Zapora je nujna zaradi sanacije poškodovanega vozišča v cevi predora Jasovnik proti Ljubljani, dela pa bodo izvajana v času najmanjših prometnih obremenitev. Med popolno zaporo bo obvoz med priključkoma Vransko in Trojane v dolžini približno 10 km potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet proti Mariboru zaradi navedenih del ne bo oviran.

VREME

Po današnji napovedi ARSO bo na severovzhodu države prehodno možno rahlo sneženje. Popoldne se bo zjasnilo. V nedeljo bo precej jasno, popoldne pa bo več oblačnosti. V začetku tedna bo delno jasno in suho. Zjutraj bodo temperature še pod lediščem, čez dan pa bodo najvišje temperature nad 5 stopinj C. V drugi polovici prihodnjega tedna bo več oblačnosti.

NAPOTKI

Do 24. januarja 2016 v Sloveniji poteka preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. Telefoniranje med vožnjo je izredno nevarno, saj vpliva na slabši reakcijski čas voznika, počasnejše zaznavanje prometne signalizacije, daljši zavorni čas ter slabšo koncentracijo pri spremljanju razmer na cesti. V primeru nujnosti uporabe mobilnega telefona priporočamo, da varno ustavite na primernem mestu.

 

 


 

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Prijetno in varno vožnjo.

 

 

Nazaj