Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. januarja

14.01.2016

 

 

Konec tedna je lahko pričakovati nekoliko povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo v obratni smeri. Opozarjamo na napovedan sneg v noči na petek in v petek zjutraj, ko se bodo vozne razmere precej poslabšale.

 

 


Do 24. januarja 2016 bo v Sloveniji potekala preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo, ki postaja v zadnjih letih vse bolj razširjena. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je po nekaterih raziskavah vsaj tako nevarna kot alkohol za volanom.
VREME

Danes zvečer in v noči na petek bodo padavine postopno zajele večji del Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo sprva deloma snežilo, deloma deževalo, do petka zjutraj pa bo dež večinoma prešel v sneg. V petek dopoldne bo sneženje ponehalo.

V soboto bo po današnji napovedi ARSO pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Od nedelje do torka lahko po Sloveniji pričakujemo suho zimsko vreme. V sredo se bo povečala možnost sneženja, nato pa se bo suho in mrzlo vreme nadaljevalo.


NAPOTKI

Bodite posebno pozorni na hitre vremenske spremembe (megla, dež, sneg). V primeru megle zmanjšate hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.

Na cestah bodo posipne in plužne skupine, zato je možnost upočasnjenega prometa. Priporočamo, da se na pot odpravite prej kot običajno, z ustrezno zimsko opremo ter z očiščenimi vozili.

Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Želimo vam prijetno in predvsem varno vožnjo.

Nazaj