Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 27. junija 2019

V četrtek je praznik v Avstriji, večjem delu Nemčije, Švici ter na Poljskem in Hrvaškem. Zato bo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali. Tako v četrtek kot petek se bo povečalo število tovornih vozil na avtocestah med Italijo in Madžarsko ter pred prehodi z Avstrijo (Karavanke, Šentilj). V obratni smeri bodo večje zgostitve predvsem v nedeljo popoldne.

20.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 20. junija 2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem. Začenjajo se tudi počitnice na Hrvaškem in Madžarskem. V obratni smeri je pričakovati večje zgostitve predvsem v nedeljo proti večeru. Povečan promet bo tudi v ponedeljek. Čakalne dobe je pričakovati na mejnih prehodih. Od nedelje, 16. junija 2019, od 5. ure do ponedeljka, 17. junija 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Zaradi del je zlasti v soboto, 15. junija 2019, pričakovati zastoje na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Vodicami proti Kranju ter na štajerski avtocesti med Šentjakobom in razcepom Zadobrova proti Ljubljani.

13.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 13. junija 2019

V petek in soboto bo povečan promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek – v ponedeljek je binkoštni ponedeljek ter praznik v Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji ter večjem delu Švice.

05.06.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 6. junija 2019

Že v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, se bo povečal promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški. V obratni smeri bo promet povečan v nedeljo in ponedeljek. V četrtek je namreč praznik in podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in Švice.

29.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 30. maja 2019

Ta konec tedna, od sobote zjutraj do nedelje zvečer bo zaprta hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet se bo močno povečal naslednji teden, predvsem v sredo, 29. maja 2019, popoldne in zvečer ter v četrtek, 30. maja 2019, ko se zaradi praznika začne podaljšan vikend v Avstriji, večjem delu Nemčije in delu Švice. Zato bodo v četrtek, 30. maja 2019, jutranje prometne konice daljše kot običajno. Promet bo povečan od Avstrije proti Osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski. Povečan promet se pričakuje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško.

23.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 23. maja 2019

Zaradi del med koncem tedna na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru voznikom svetujemo, naj uporabijo vzporedno regionalno cesto ali obvoz skozi Zasavje. Konec tedna bo zaprta tudi hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

16.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Napoved prometa do 16. maja 2019

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri. Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprta hitra cesta H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. V soboto, 11. maja 2019, od 6. ure do 21. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora voznega pasu zaradi preplastitve vozišča, pričakovati je lahko zastoje. 

09.05.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. maja 2019

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti (v obe smeri vožnje) ter na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Od 26. aprila zvečer do 6. maja zgodaj zjutraj bo neprekinjeno zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe. Promet bo urejen po vzporedni regionalni cesti Razdrto–Vipava, za tovorna vozila, ki so namenjena proti Italiji, bo obvoz po avtocestnem odseku A3 Gabrk–Fernetiči.

25.04.2019 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 25. aprila 2019

Z začetkom počitnic in praznikov v večini evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek. V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil. Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji.

17.04.2019 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ