Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna napoved
Prometna napoved do 9. junija

Zaradi podaljšanega vikenda oziroma ponedeljkovega praznika v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem je v petek in soboto, 2. in 3. junija, pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V nasprotni smeri bo promet povečan v nedeljo, 4. junija, in ponedeljek popoldne, 5. junija. Obremenjeni bodo vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj v Istri.

02.06.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do začetka junija

Zaradi krajših počitnic v delu Nemčije in Belgiji bo še ves konec tedna na avtocestah povečano število tujih vozil. Zaradi četrtkovega praznika in podaljšanega vikenda v Avstriji, Nemčiji in Švici je v nedeljo popoldne pričakovati povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. V nedeljo, 28. maja, bo na odseku primorske avtoceste A1 Brezovica–cestninska postaja Log v smeri proti Kopru od 13. do predvidoma 23. ure zaprt vozni pas zaradi popravila vozišča (krpanje s preplastitvijo vozišča). Zastoje je pričakovati od 13. ure dalje do poznih popoldanskih ur.

26.05.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 26. maja

Konec tedna se začnejo počitnice v Nemčiji (Hamburg), v naslednjem tednu pa tudi v Belgiji in ostalih predelih Nemčije. V sredo, 24. maja, popoldan je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek, 25. maja, je zaradi praznika (Vnebohod) omejitev tovornega prometa v Avstriji, Nemčiji in na Češkem ter možnost povečanega prometa tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, tako v četrtek popoldan kot v petek zjutraj. Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu.

19.05.2017 VEČ
Prometna napoved
Konec tedna pričakovani zastoji na ljubljanskem obroču

Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu. Uporabnikom zato od sobote zjutraj do nedelje popoldne odsvetujemo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice (Viča) – če to ni nujno. Svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Voznike pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

19.05.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 19. maja

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se je na avtocestnem omrežju povečalo število delovnih zapor. Pred cestnimi zaporami, ki so nujne zaradi postavitve skupno 126 portalov za elektronsko cestninjenje, lahko občasno pride do zastojev.

12.05.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 12. maja

Konec tedna bo predvidoma povečan promet med Ljubljano in Koprom ter med Karavankami in Ljubljano. Zaradi poostrenega mejnega nadzora je pričakovati čakalne dobe na posameznih mejnih prehodih. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene.

05.05.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do začetka maja

Zaradi prihajajočih praznikov in šolskih počitnic bo med 27. aprilom in 2. majem močno povečan promet iz mestnih središč proti morju in drugim turističnim središčem, in sicer najbolj v petek, 21. aprila, popoldne, v sredo, 26. aprila, popoldne ter v četrtek, 27. aprila, dopoldne.

21.04.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 21. aprila

Velikonočni prazniki so čas, ko se na slovenskih cestah prvič pred poletno turistično sezono pojavi večje število vozil s tujo registracijo. Tudi tokrat prihajajoči konec tedna pričakujemo povečan promet od Avstrije in Italije proti mejnim prehodom s Hrvaško ter od Italije proti Madžarski. Ceste bodo najbolj obremenjene v petek, 14. aprila, ker pa se ponekod po Evropi prazniki začnejo že dan prej in v nekaterih evropskih državah pričnejo tudi počitnice, lahko povečan promet pričakujemo že v četrtek, 13. aprila, predvsem v smeri od Avstrije proti Hrvaški. V četrtek je pričakovati tudi močno povečan tovorni promet in za ta vozila daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Na teh prehodih se čakanje lahko podaljša tudi za ostali promet. Povečano gostoto prometa na slovenskih cestah pričakujemo tudi v ponedeljek in torek, 17. in 18. aprila, saj se zaključujejo prazniki in počitnice v več evropskih državah.

13.04.2017 VEČ
Prometna napoved
Prometna napoved do 14. aprila

Konec tedna bo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, zaradi začetka počitnic v Avstriji, Švici in večjem delu Nemčija pa bo več prometa tudi od Avstrije proti Hrvaški. Prvi večji val tujih vozil sicer pričakujemo konec prihodnjega tedna, ko se bodo začeli velikonočni prazniki.

07.04.2017 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ