Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.

09.08.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda

V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.

13.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Od 10. julija spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji

Zaradi del, ki jih je izvajal avstrijski avtocestni upravljavec ASFINAG na koroških avtocestah, je bil otežen prehod izrednim prevozom v smeri Slovenije preko predora Karavanke, zato je bil termin prehodov izrednih prevozov v smeri Slovenije 1. februarja 2016 prestavljen z 20.00 na 21.30 uro. Dela na Koroškem so zaključena, zato se večerni termin prehodov z 10. julijem 2017 popravi na prvotno dogovorjenega (na 20.00 uro).

05.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Zaradi zapore starega Ptujskega mostu med priključkoma Hajdina in Draženci tudi brez vinjete

Star ptujski most bo zaradi rekonstrukcije zaprt za ves promet predvidoma do konca septembra 2018. V času zapore, od 3. julija letos dalje, je obvoz za motorni promet urejen preko Puhovega mostu. Zaradi popolne zapore mostu je promet speljan tudi po podravski avtocesti A4, kjer se je med izvozoma Hajdina in Draženci do konca del mogoče peljati tudi brez vinjete, in po državnih cestah izven strnjenih naselij ter le delno po občinski Zagrebški cesti.

03.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Intervencijsko zaprtje enega pasu na viaduktu Ravbarkomanda v smeri Ljubljane

Uporabnike obveščamo, da je po vzpostavitvi zapore prehitevalnega pasu in dveh zoženih pasov ob desnem robu vozišča na viaduktu Ravbarkomanda včeraj v smeri proti Ljubljani prišlo do nepredvidenih lokalnih poškodb vozišča. Te je treba zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev v prometu nujno takoj sanirati.

29.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova viadukta Ravbarkomanda: Prestavitev zapore za začetek druge faze

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

21.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Večje obnove avtocest in hitrih cest v letu 2017

V poletnih mesecih bosta na slovenskih avtocestah in hitrih cestah dve večji delovišči z obsežnejšimi in dolgotrajnejšimi obnovitvenimi deli. Na primorski avtocesti A1 med Uncem in Postojno ter na vipavski hitri cesti H4 med Ajdovščino in Vogrskim. Načrtovani sta še dve obnovi v jeseni, in sicer na dolenjski avtocesti, kjer bo razpis objavljen predvidoma v kratkem, in na gorenjski avtocesti, kjer pa je postopek javnega naročanja že v teku, zato jih časovno in vrednostno še ne moremo natančneje opredeliti.

19.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove avtoceste med Uncem in Postojno ter viadukta Ravbarkomanda

Na primorski avtocesti A1 bo na odseku med Uncem in Postojno rekonstruiranih 6,3 km vozišč, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, torej skupno nekaj manj kot 13 km trase avtoceste. Pomemben del obnovitvenih del predstavlja rehabilitacija 45 let starega viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem. Delavci družbe DARS so začeli s pripravljalnimi deli, konec tega tedna je predvidena vzpostavitev začasne prometne ureditve za prvo fazo del. Z začetkom gradbenih del bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela so razdeljena na dve gradbeni sezoni, letošnja bo potekala od začetka junija do sredine novembra, prihodnje leto pa bo za poldrugi mesec krajša.

31.05.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove vipavske hitre ceste

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Ajdovščino in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Delavci družbe DARS bodo v nedeljo dopoldne, 28. maja, začeli postavljati zaporo prehitevalnih pasov, pri čemer bo prvih nekaj dni promet še vedno urejen po voznem pasu na obeh polovicah hitre ceste. Sledila bo popolna zapora vozišča iz smeri Vrtojbe proti Ajdovščini in preusmeritev prometa na drugo polovico hitre ceste, kjer bo urejen dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

26.05.2017 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ