Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Med torkom in nedeljo oviran promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami bodo od torka 6. decembra do nedelje 11. decembra, potekala dela pri viaduktu Slatina. V smeri Maribora bo promet od torka do petka v dolžini približno 1,5 kilometra urejen po dveh pasovih, medtem ko bo proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu. Vzdrževalci DARS d. d. bodo zaporo postavili v torek, 6. decembra, po jutranji konici, po 8.30 uri.

05.12.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Od 7. oktobra dalje nova prometna ureditev na odseku Arja vas–Šentrupert

V sklopu obnovitvenih del, ki od sredine julija potekajo na odseku štajerske avtoceste Arja vas–Šentrupert, bomo danes, v petek, 7. oktobra, pričeli s četrto fazo obnove voziščne konstrukcije. Zaradi zahtevnosti in obsega del bo zapora razdeljena na dva dela. V času postavitve zapore, danes zvečer in v nedeljo tekom dneva, bo zaradi zagotavljanja prometne varnosti in varnosti delavcev potrebna približno triurna popolna zapora avtoceste med Arjo vasjo in Šentrupertom proti Mariboru. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Šempeter–Žalec–Arja vas.

07.10.2016 VEČ
Obnovitvena dela
MED KRANJEM IN BRNIKOM MED 20. IN 26. SEPTEMBROM V SMERI LJUBLJANE LE PO ENEM PASU

V okviru obnovitvenih del, ki od začetka avgusta potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, bo promet od torka 20. septembra, po jutranji konici, do predvidoma ponedeljka 26. septembra, v smeri Ljubljane potekal samo po enem pasu. V smeri Karavank bo še naprej urejen po dveh zoženih pasovih.

19.09.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnovitvena dela na severni ljubljanski obvoznici so zaključena

Danes, dne 16. septembra, so vzdrževalci DARS d.d. predčasno odstranili zaporo na severni ljubljanski obvoznici na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo. Večjih zastojev v času obnovitvenih del ni bilo.

16.09.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova gorenjske avtoceste: V drugi fazi bo začasno zaprt priključek Kranj - vzhod proti Ljubljani

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom, kjer od začetka avgusta potekajo obsežnejša obnovitvena dela, se skladno s časovnico zaključuje prva faza, obnova smernega vozišča proti Jesenicam. Predvidoma v nedeljo, 11. septembra, bodo delavci družbe DARS d.d. začeli z deli za prestavitev zapore na smerno vozišče proti Ljubljani. Za vzpostavitev zapore bodo izvajali dela do srede, 14. septembra, pri čemer bo velika večina del opravljena v nočnem času, tako da bo promet čim manj oviran. Priključek Kranj - vzhod bo proti Ljubljani (uvoz na avtocesto proti Ljubljani in izvoz z nje iz smeri Jesenic) popolnoma zaprt od predvidoma srede zjutraj, 14. septembra, in sicer predvidoma od sedem do največ deset dni.

09.09.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Od 4. septembra spet po obeh smernih voziščih severne obvoznice

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Celovško cesto in Tomačevim, kjer potekajo obnovitvena dela, bo od nedelje dopoldne, 4. septembra, promet v okviru zadnje faze del spet urejen po obeh smernih voziščih obvoznice in bo potekal po voznem in odstavnem pasu tako v smeri Štajerske kot tudi Primorske. Odprti bodo tudi vsi priključki; do nedelje dopoldne ostaja sicer zaprt le še uvoz na obvoznico s Celovške ceste proti Štajerski.

02.09.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne obvoznice: Kot zadnji bo teden dni zaprt uvoz na obvoznico s Celovške ceste proti Štajerski

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Tomačevim in Celovško cesto bo predvidoma v nedeljo dopoldne, 28. avgusta, na priključku Ljubljana Savlje znova odprt uvoz na obvoznico (iz smeri Verovškove ul./Litostrojske c.), medtem ko ostaja izvoz z obvoznice prek priključka Industrijska cona Šiška (na Litostrojsko c.) zaprt predvidoma do torka, 30. avgusta. Prav tako se v nedeljo, 28. avgusta, za teden dni zapre uvoz na severno obvoznico v smeri Štajerske na priključku Ljubljana - center (Celovška c.), torej iz smeri Šiške proti Bežigradu.

26.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Hitra cesta skozi Maribor na odseku pokritega vkopa Maribor zaprta v obe smeri med 24. in 27. avgustom

V okviru obnove elektro-strojne opreme v pokritem vkopu Maribor na hitri cesti H2 Maribor–Tezno bo, kot smo napovedali ob začetku del, od vključno srede, 24. avgusta, do predvidoma sobote, 27. avgusta, popolna zapora obeh smernih vozišč hitre ceste (v smeri Ljubljane in Šentilja). Popolna zapora je nujna zaradi del v pogonski centrali in testiranja sistema. Obvoz bo urejen.

23.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova štajerske avtoceste: Zaprt bo uvoz na avtocesto prek priključka Arja vas proti Ljubljani

Na odseku štajerske avtoceste A1 Arja vas (Žalec)–Šempeter od sredine julija potekajo obsežna obnovitvena dela. V tem tednu se bodo začela dela na smernem vozišču avtoceste proti Ljubljani, zato bo promet potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. V času postavitve zapore, med 23. in 25. avgustom, bo oviran promet v smeri Maribora, takoj po postavitvi zapore bo za dalj časa za ves promet zaprt uvoz na avtocesto prek priključka Arja vas (Žalec) proti Ljubljani.

22.08.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ