Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Dela na severni obvoznici: Konec tedna odprt priključek Bežigrad

Na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 med Tomačevim in Celovško cesto se nadaljujejo obsežna obnovitvena dela, zaradi česar je zaprto smerno vozišče proti Štajerski. Promet je urejen dvosmerno po drugi polovici obvoznice. Predvidoma najpozneje v nedeljo, 21. avgusta, bo znova odprt priključek Bežigrad (Dunajska cesta) proti Štajerski, hkrati bo na priključku Savlje predvidoma za en teden zaprt uvoz na obvoznico v smeri Štajerske.

19.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Med Brnikom in Kranjem med 22. in 24. avgustom v smeri Karavank le po enem pasu

V okviru obnovitvenih del, ki od začetka avgusta potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, bo promet od ponedeljka zjutraj, 22. avgusta, do predvidoma srede popoldne, 24. avgusta, v smeri Karavank potekal samo po enem pasu. Proti Ljubljani bo še naprej urejen po dveh zoženih pasovih.

18.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova cestišča severne obvoznice proti Primorski zaključena v roku, začetek del na drugi polovici

Na severni ljubljanski obvoznici H3 je po poldrugem mesecu in skladno s časovnico v sklepni fazi obnova smernega vozišča proti Primorski, tako da bodo delavci DARS d.d. drevi, predvidoma ob 18. uri, začeli postavljati zaporo na drugi polovici obvoznice, v smeri Štajerske. Promet bo na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo potekal po obnovljenem cestišču, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. V prvi fazi, predvidoma do 16. avgusta, bo zaprt priključek Bežigrad v smeri Štajerske, in sicer izvoz z obvoznice na Dunajsko cesto ter uvoz nanjo z Dunajske ceste proti Štajerski.

04.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Začenja se obnova vozišča gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom se začenjajo obsežnejša obnovitvena dela, ki bodo trajala do sredine oktobra. Promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje, krajše obdobje bosta izmenično zaprta priključka Kranj - vzhod in Brnik.

02.08.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova opreme v pokritem vkopu na hitri cesti skozi Maribor; prvi teden zaprto smerno vozišče proti Ljubljani

Skladno z letošnjim investicijskim načrtom družbe DARS d.d. je načrtovana tudi obnova elektro-strojne opreme v pokritem vkopu Maribor na hitri cesti H2 Maribor–Tezno. Izvajalec bo z deli začel v ponedeljek, 1. avgusta. Prvi teden, od 1. do 7. avgusta bo za ves promet zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, drugi teden, od 8. do 14. avgusta, pa smerno vozišče proti Šentilju. Obvoz bo urejen.

26.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne obvoznice: Znova odprt priključek Savlje, zaprt izvoz v smeri proti Primorski na priključku Šiška (Celovška c.)

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer od srede junija potekajo obsežna obnovitvena dela, se v skladu s terminskim načrtom zaključuje 2.B faza, v kateri je bil zaradi del zaprt priključek Ljubljana – Savlje v smeri Primorske. Predvidoma najkasneje jutri zjutraj (26. julija) bo priključek Ljubljana – Savlje znova odprt, hkrati pa se zapre izvoz v smeri proti Primorski na priključku Ljubljana –sever/Šiška (Celovška c.). Izvoz z obvoznice v smeri proti Primorski bo na tem priključku zaprt predvidoma do 3. avgusta, medtem ko bo uvozni krak na obvoznico vseskozi odprt za promet.

25.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova štajerske avtoceste Arja vas–Šempeter in izvedba ukrepov za večjo prometno varnost

Na odseku štajerske avtoceste A1 Arja vas (Žalec)–Šempeter so delavci družbe DARS d.d. danes v okviru načrtovanih obsežnih obnovitvenih del začeli postavljati zaporo odstavnih pasov na obeh polovicah avtoceste. Obnovljeno bo nekaj več kot 11 kilometrov dotrajanega cestišča na obeh polovicah avtoceste, delno tudi premostitveni objekti na tem odseku, ki je bil zgrajen leta 1997 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del. Promet bo med štirimesečno obnovo urejen tako, da bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

18.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne obvoznice: znova odprt priključek Bežigrad proti Primorski, zaprt priključek Savlje

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer od srede junija potekajo obsežna obnovitvena dela, se v skladu s časovnico zaključuje 2. A faza, v kateri je bil zaradi del nekaj manj kot dva tedna zaprt priključek Ljubljana - Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Koseze/Primorske. Predvidoma v nedeljo zvečer oz. v ponedeljek zjutraj (17./18. julij) bo priključek na Dunajsko cesto znova odprt, hkrati pa se zapre naslednji priključek v smeri Primorske, Ljubljana - Savlje. Tako izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Kosez/Primorske bosta na tem priključku zaprta predvidoma 10 dni.

15.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Začenja se druga faza obnove severne obvoznice; najprej bo zaprt priključek na Dunajsko cesto v smeri Kosez (Primorske)

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer so se pred dvema tednoma začela obsežna obnovitvena dela, se v skladu s terminskim načrtom zaključuje prva faza. Ta konec tedna, od danes popoldne, 1. julija, do predvidoma nedelje ponoči, bodo potekala zaključna dela prve faze obnove ter postavitev delovne zapore za drugo fazo. Od ponedeljka zjutraj, 4. julija, dalje bo promet potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste (to je na smernem vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo. V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo zaradi obnove največ dva tedna najprej zaprt priključek Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Tomačevo-Celovška, to pomeni izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Šiške.

01.07.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ