Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova severne ljubljanske obvoznice

V soboto, 18. junija, se bodo s postavitvijo prve faze zapore pričela obsežna obnovitvena dela na delu severne ljubljanske obvoznice H3, na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo. Obnovljeno bo nekaj več kot tri kilometre dotrajanega cestišča hitre ceste v obeh smereh ter priključki. Obnova bo potekala v poletnem času, ko je na ljubljanski obvoznici v povprečju tudi za desetino manj prometa kot običajno, manj izrazite so tudi prometne konice. Med obnovitvenimi deli bo promet urejen še vedno po dveh, sicer zoženih prometnih pasovih v vsako smer ter ob omejenih hitrosti vožnje 60 km/h. V prvi fazi, ki bo trajala predvidoma do 4. julija, bosta zaprta prehitevalna pasova v obe smeri, promet bo potekal po voznem in odstavnem pasu v obe smeri, v prvi fazi bodo odprti vsi priključki na tem odseku.

13.06.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Z rednimi obnovitvenimi in vzdrževalnimi deli do varnejših avtocest

DARS d.d. trenutno upravlja 610 kilometrov avtocest in hitrih cest, 163 kilometrov priključkov in razcepov, 27 kilometrov počivališč in sedem kilometrov drugih cest. Po končani zimski sezoni, ko vremenske razmere omogočajo, se prične glavnina rednih obnovitvenih in vzdrževalnih del, potrebnih za varnost cestišč.

10.06.2016 VEČ
Obnovitvena dela
OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI AC ODSEKA VRANSKO-TROJANE (smer proti Ljubljani) ZARADI SANACIJE VOZNE POVRŠINE V PREDORU JASOVNIK

Obveščamo vas, da bo odsek štajerske avtoceste A1 med Vranskim in Trojanami, v smeri proti Ljubljani, predvidoma zaprt za ves promet od sobote, 23.1.2016 od 20:00 do nedelje, 24.1.2016 do 12:00. Nato bo avtocesta odprta, vendar bo predvidoma do 16. ure promet proti Ljubljani na tem odseku potekal zgolj po enem pasu. Med popolno zaporo bo obvoz urejen po vzporedni državni cesti.

20.01.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Nadaljevanje obnove drenažnih asfaltov sledi na odseku Domžale - Šentjakob

Po zaključku obnove drenažnih asfaltov na odseku Zadobrova – Zaloška, katera bo zaključena ta vikend, se bodo ista dela nadaljevala na odseku Domžale – Šentjakob. Promet bo zaradi sanacije drenažnih asfaltov oviran od nedelje 20.9.2015 nedelje zvečer 4.10.2015.

18.09.2015 VEČ
Obnovitvena dela
V nedeljo začetek obnove drenažnih asfaltov na odseku Zadobrova – Zaloška

V nedeljo, 13.9.2015, bodo delavci DARS d.d. začeli s postavitvijo zapore na odseku Zadobrova – Litijska zaradi potrebnih obnove drenažnih asfaltov.

11.09.2015 VEČ
Obnovitvena dela
Popravilo dilatacije pred obnovo voziščne konstrukcije Šentrupert – Celje med 1. 6. in 1. 8. 2015

Zaradi popravila dilatacije na odseku Celje – Arja vas v smeri Ljubljane in sicer na mostu čez Pirešico, bo do 31. maja 2015 postavljena delna zapora. Dilatacija na mostu čez Pirešico je tako imenovana asfaltna dilatacije, ki je v slabšem stanju, zato je njeno popravilo potrebno tudi zaradi kasnejše preusmeritve prometa pri obnovi voziščne konstrukcije Šentrupert – Arja vas – Celje v smeri Maribora, katera bo potekla od 1. junija 2015 do predvidoma 1. avgusta 2015. V primeru večje poškodbe dilatacije, v času trajanja zapore, bi lahko prišlo do večjih zastojev, zato izvajalec v celoti menjuje dilatacijo.

29.05.2015 VEČ
Obnovitvena dela
Z obnovitvenimi in vzdrževalnimi deli na avtocestah do večje varnosti in pretočnosti

S pričetkom pomladi se bodo tudi letos začela izvajati različna obnovitvena dela – obnove in sanacija vozišč, dela na viaduktih in v predorih. Vsa dela, ki se izvajajo na avtocestah in hitrih cestah, ki jih družba Dars izvaja izključno v za zagotavljanja večje varnosti in pretočnosti prometa ter zadovoljstva uporabnikov.

04.03.2015 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ