Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova opreme v pokritem vkopu na hitri cesti skozi Maribor; prvi teden zaprto smerno vozišče proti Ljubljani

Skladno z letošnjim investicijskim načrtom družbe DARS d.d. je načrtovana tudi obnova elektro-strojne opreme v pokritem vkopu Maribor na hitri cesti H2 Maribor–Tezno. Izvajalec bo z deli začel v ponedeljek, 1. avgusta. Prvi teden, od 1. do 7. avgusta bo za ves promet zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, drugi teden, od 8. do 14. avgusta, pa smerno vozišče proti Šentilju. Obvoz bo urejen.

26.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne obvoznice: Znova odprt priključek Savlje, zaprt izvoz v smeri proti Primorski na priključku Šiška (Celovška c.)

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer od srede junija potekajo obsežna obnovitvena dela, se v skladu s terminskim načrtom zaključuje 2.B faza, v kateri je bil zaradi del zaprt priključek Ljubljana – Savlje v smeri Primorske. Predvidoma najkasneje jutri zjutraj (26. julija) bo priključek Ljubljana – Savlje znova odprt, hkrati pa se zapre izvoz v smeri proti Primorski na priključku Ljubljana –sever/Šiška (Celovška c.). Izvoz z obvoznice v smeri proti Primorski bo na tem priključku zaprt predvidoma do 3. avgusta, medtem ko bo uvozni krak na obvoznico vseskozi odprt za promet.

25.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova štajerske avtoceste Arja vas–Šempeter in izvedba ukrepov za večjo prometno varnost

Na odseku štajerske avtoceste A1 Arja vas (Žalec)–Šempeter so delavci družbe DARS d.d. danes v okviru načrtovanih obsežnih obnovitvenih del začeli postavljati zaporo odstavnih pasov na obeh polovicah avtoceste. Obnovljeno bo nekaj več kot 11 kilometrov dotrajanega cestišča na obeh polovicah avtoceste, delno tudi premostitveni objekti na tem odseku, ki je bil zgrajen leta 1997 in v 19 letih ni bil deležen večjih obnovitvenih del. Promet bo med štirimesečno obnovo urejen tako, da bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

18.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne obvoznice: znova odprt priključek Bežigrad proti Primorski, zaprt priključek Savlje

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer od srede junija potekajo obsežna obnovitvena dela, se v skladu s časovnico zaključuje 2. A faza, v kateri je bil zaradi del nekaj manj kot dva tedna zaprt priključek Ljubljana - Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Koseze/Primorske. Predvidoma v nedeljo zvečer oz. v ponedeljek zjutraj (17./18. julij) bo priključek na Dunajsko cesto znova odprt, hkrati pa se zapre naslednji priključek v smeri Primorske, Ljubljana - Savlje. Tako izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Kosez/Primorske bosta na tem priključku zaprta predvidoma 10 dni.

15.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Začenja se druga faza obnove severne obvoznice; najprej bo zaprt priključek na Dunajsko cesto v smeri Kosez (Primorske)

Na severni ljubljanski obvoznici H3, kjer so se pred dvema tednoma začela obsežna obnovitvena dela, se v skladu s terminskim načrtom zaključuje prva faza. Ta konec tedna, od danes popoldne, 1. julija, do predvidoma nedelje ponoči, bodo potekala zaključna dela prve faze obnove ter postavitev delovne zapore za drugo fazo. Od ponedeljka zjutraj, 4. julija, dalje bo promet potekal dvosmerno zgolj po levi polovici hitre ceste (to je na smernem vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki bodo med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo. V drugi fazi, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo zaradi obnove največ dva tedna najprej zaprt priključek Bežigrad (Dunajska cesta) v smeri Tomačevo-Celovška, to pomeni izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Šiške.

01.07.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne ljubljanske obvoznice

V soboto, 18. junija, se bodo s postavitvijo prve faze zapore pričela obsežna obnovitvena dela na delu severne ljubljanske obvoznice H3, na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo. Obnovljeno bo nekaj več kot tri kilometre dotrajanega cestišča hitre ceste v obeh smereh ter priključki. Obnova bo potekala v poletnem času, ko je na ljubljanski obvoznici v povprečju tudi za desetino manj prometa kot običajno, manj izrazite so tudi prometne konice. Med obnovitvenimi deli bo promet urejen še vedno po dveh, sicer zoženih prometnih pasovih v vsako smer ter ob omejenih hitrosti vožnje 60 km/h. V prvi fazi, ki bo trajala predvidoma do 4. julija, bosta zaprta prehitevalna pasova v obe smeri, promet bo potekal po voznem in odstavnem pasu v obe smeri, v prvi fazi bodo odprti vsi priključki na tem odseku.

13.06.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Z rednimi obnovitvenimi in vzdrževalnimi deli do varnejših avtocest

DARS d.d. trenutno upravlja 610 kilometrov avtocest in hitrih cest, 163 kilometrov priključkov in razcepov, 27 kilometrov počivališč in sedem kilometrov drugih cest. Po končani zimski sezoni, ko vremenske razmere omogočajo, se prične glavnina rednih obnovitvenih in vzdrževalnih del, potrebnih za varnost cestišč.

10.06.2016 VEČ
Obnovitvena dela
OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI AC ODSEKA VRANSKO-TROJANE (smer proti Ljubljani) ZARADI SANACIJE VOZNE POVRŠINE V PREDORU JASOVNIK

Obveščamo vas, da bo odsek štajerske avtoceste A1 med Vranskim in Trojanami, v smeri proti Ljubljani, predvidoma zaprt za ves promet od sobote, 23.1.2016 od 20:00 do nedelje, 24.1.2016 do 12:00. Nato bo avtocesta odprta, vendar bo predvidoma do 16. ure promet proti Ljubljani na tem odseku potekal zgolj po enem pasu. Med popolno zaporo bo obvoz urejen po vzporedni državni cesti.

20.01.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Nadaljevanje obnove drenažnih asfaltov sledi na odseku Domžale - Šentjakob

Po zaključku obnove drenažnih asfaltov na odseku Zadobrova – Zaloška, katera bo zaključena ta vikend, se bodo ista dela nadaljevala na odseku Domžale – Šentjakob. Promet bo zaradi sanacije drenažnih asfaltov oviran od nedelje 20.9.2015 nedelje zvečer 4.10.2015.

18.09.2015 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ