Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Med torkom in nedeljo oviran promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

05.12.2016

 

 

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami bodo od torka 6. decembra do nedelje 11. decembra, potekala dela pri viaduktu Slatina. V smeri Maribora bo promet od torka do petka v dolžini približno 1,5 kilometra urejen po dveh pasovih, medtem ko bo proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu. Vzdrževalci DARS d. d. bodo zaporo postavili v torek, 6. decembra, po jutranji konici, po 8.30 uri.

 

 


V drugi fazi del, od petka ponoči do predvidoma vključno nedelje, pa bo promet v obe smeri urejen zgolj po enem pasu.

V okviru zapore bodo delavci obstoječo jekleno varnostno ograjo na viaduktu Slatina zamenjali z betonsko, kar bo povečalo prometno varnost.

Na odseku med Dramljami in Slovenskimi Konjicami znaša povprečni letni dnevni promet približno 32.500 vozil, od tega nekaj več kot 5.400 težkih tovornih. Tako obremenjen je na primer odsek primorske avtoceste med Nanosom in Senožečami ali pa odsek dolenjske avtoceste med Višnjo Goro in Ivančno Gorico.

Čeprav je to na primer približno polovica povprečnega prometa, ki dnevno prevozi južno ljubljansko obvoznico, je na odseku med Dramljami in Celjem med torkom in petkom proti Ljubljani občasno lahko pričakovati zastoj, v soboto pa v obeh smereh.

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:

• pregled poti prek spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam strpno in varno vožnjo.

Nazaj