Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Od 7. oktobra dalje nova prometna ureditev na odseku Arja vas–Šentrupert

07.10.2016
V sklopu obnovitvenih del, ki od sredine julija potekajo na odseku štajerske avtoceste Arja vas–Šentrupert, bomo danes, v petek, 7. oktobra, pričeli s četrto fazo obnove voziščne konstrukcije. Zaradi zahtevnosti in obsega del bo zapora razdeljena na dva dela. V času postavitve zapore, danes zvečer in v nedeljo tekom dneva, bo zaradi zagotavljanja prometne varnosti in varnosti delavcev potrebna približno triurna popolna zapora avtoceste med Arjo vasjo in Šentrupertom proti Mariboru. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Šempeter–Žalec–Arja vas.

V četrti, zadnji fazi obnovitvenih del bo rekonstruirano vozišče v smeri Maribora, in sicer z nadgraditvijo v debelini 19 centimetrov, širitvijo odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, urejene bodo tudi bankine ter izvedena talna signalizacija.

Na omenjenem odseku bo promet od danes ponoči dalje potekal samo po enem voznem pasu v vsako smer, in sicer po odstavnem pasu. Taka prometna ureditev bo predvidoma potekal do nedelje, 9. oktobra. Preusmeritev prometa na odstavna pasova je potrebna zaradi priprave trase za ureditev prometa po dveh zoženih pasovih v vsako smer na obnovljeni polovici avtoceste. Za preusmeritev prometa izbran termin, ko na avtocesti pričakujemo najmanj prometa.

Od nedelje, 9. oktobra, do predvidoma 21. novembra, ko bodo dela v celoti zaključena in zapora odstranjena, bo promet v obe smeri potekal po dveh zoženih pasovih po obnovljeni polovici avtoceste (torej po smernem vozišču proti Ljubljani), pri čemer bo med 9. in 21. oktobrom na območju objekta Ložnica v dolžini približno en kilometer preusmerjen na levo polovico avtoceste, za objektom pa nazaj na desno polovico.

V primeru neugodnih vremenskih razmer se bo navedeni načrt spremenil, o čemer vas bomo sproti obveščali prek prometnoinformacijskega centra (PIC). 

Pred potjo preverite razmere na cestah:

• PIC (prometnoinformacijski center): www.promet.si ali tel. 1970
• avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44
• mobilna aplikacija DarsPromet+ oz. DarsTraffic+

Vozniki lahko k zmanjšanju morebitnih zastojev veliko prispevamo tudi tako, da se bomo skozi zaporo poskušali voziti čim bolj tekoče, brez ogledovanja gradbišča.

Prosimo za strpno in varno vožnjo.
Nazaj