Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Od 4. septembra spet po obeh smernih voziščih severne obvoznice

02.09.2016

 

 

Na severni ljubljanski obvoznici H3 med Celovško cesto in Tomačevim, kjer potekajo obnovitvena dela, bo od nedelje dopoldne, 4. septembra, promet v okviru zadnje faze del spet urejen po obeh smernih voziščih obvoznice in bo potekal po voznem in odstavnem pasu tako v smeri Štajerske kot tudi Primorske. Odprti bodo tudi vsi priključki; do nedelje dopoldne ostaja sicer zaprt le še uvoz na obvoznico s Celovške ceste proti Štajerski.

 

 


Obsežna obnovitvena dela, ki na odseku H3 med Celovško cesto in Tomačevim potekajo od sredine junija, bodo v celoti zaključena sredi septembra.

Dela zaobjemajo zamenjavo zgornjega ustroja ceste, širitev vozišča ob zunanjem robu za vzpostavitev zapore C2+2 (dva začasna vozna pasova v vsako smer na enem smernem vozišču), lokalne sanacije in preplastitev predmetnih priključkov, zamenjavo jeklene varnostne ograje (JVO), zamenjavo betonske varnostne ograje (BVO), novo razsvetljavo, novo horizontalno in vertikalno signalizacijo, ureditev odvodnjavanja in ureditev bankin. Posebna pozornost je namenjena vodovarstvenem območju Ljubljanskega polja, saj mora izvajalec upoštevati vse ukrepe za zaščito podzemne vode.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prvo večje obnovitveno delo na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfaltov, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost.

Izvajalec del je konzorcij GP Krk d.d., Hrvaška in CBE d.o.o., Ljubljana.

Pred potjo preverite razmere na cestah:

• PIC (prometnoinformacijski center): www.promet.si ali tel. 1970
• avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44
• mobilna aplikacija DarsPromet+ oz. DarsTraffic+

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevamo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in pravil ter strpnostjo v primeru morebitnega zastoja. Pomembno je spoštovati predpisano hitrost in vzdrževati varnostno razdaljo, saj vsak, tudi manjši trk vozil v zapori lahko povzroči daljši zastoj.

Vozniki lahko k zmanjšanju morebitnih zastojev veliko prispevamo tudi tako, da se bomo skozi zaporo poskušali voziti čim bolj tekoče, brez ogledovanja gradbišča.

Prosimo za strpno in varno vožnjo.


 
Nazaj