Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Od sobote popoldne onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico

07.08.2018

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). V tem obdobju bo od galerije Strmec pa vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu. Iz smeri dolenjske avtoceste bo v tem času promet na južni ljubljanski obvoznici med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana - jug (Kočevje) na razdalji približno 1 km ravno tako urejen le po enem pasu (zaprt bo vozni pas). Na priključku Ljubljana - jug bosta zaprta oba izvoza z avtoceste, tako iz smeri dolenjske avtoceste kot tudi iz smeri južne ljubljanske obvoznice (Primorske), medtem pa bosta preko tega priključka mogoča uvoza na avtocesto tako proti južni obvoznici (Primorski) kot tudi dolenjski avtocesti.

Promet za Koper bo v razcepu Zadobrova preusmerjen na severno (in zahodno) ljubljansko obvoznico. Na razcepu Kozarje bomo na kraku, ki z zahodne obvoznice (Kosez / Brda) vodi na primorsko avtocesto (proti Brezovici / Kopru), za večjo pretočnost prometa začasno vzpostavili dva pasova za neposredno vključitev vozil na primorsko avtocesto. To bomo omogočili tako, da bomo iz smeri južne obvoznice (Viča) na tem območju razcepa zaprli vozni pas, promet bo urejen le po prehitevalnem pasu.

Za vse tiste, ki bodo kljub spremenjeni signalizaciji prepeljali skozi predor Golovec, pa bo obvoz urejen tudi čez približno 6 km oddaljen priključek Šmarje - Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti, kjer bodo lahko obrnili in pot nadaljevali nazaj proti južni ljubljanski obvoznici (Primorski).

 

 

Termin zapore med 11. in 15. avgustom smo izbrali načrtno, na podlagi preteklih prometnih podatkov, ko je zaradi avgusta in konkretno še praznika v sredo pričakovati najmanjše prometne obremenitve na tem odseku. Povprečni dnevni promet je namreč v tem obdobju za 19 odsotokov manjši od povprečnega dnevnega prometa v vsem avgustu ter za 23 odstotkov manjši od povprečnega dnevnega proemta v septembru, kažejo podatki iz leta 2017.

Kot je znano, na vzhodni ljubljanski obvoznici od začetka julija izvajamo ukrepe za večjo pretočnost in varnost prometa. Med drugim bomo podaljšali obstoječi pas za počasni promet od Bizovika do predora Golovec. Tako bodo med Bizovikom in koncem predora Golovec na razdalji približno tri kilometre trije pasovi, od tam pa dva pasova proti južni obvoznici, od tega eden za izvoz Ljubljana - jug. Konec vseh del in umik zapore je predviden 15. avgusta 2018.

Izvajalec del je konzorcij Strabag gradbene storitve d.o.o. in Trgograd d.o.o., pogodbena vrednost pa znaša 2.840.070,70 EUR z DDV.

 

 

Nazaj