Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Začetek obnove dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami

11.06.2020

Konec tedna bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 km cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami. Predvidoma 15. junija 2020 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Obrežju) zaprla za promet, ki bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

V nadaljevanju bo zaprta tudi druga polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani), promet pa bo preusmerjen na že obnovljeno cestišče. Celotna obnova na omenjenem odseku bo trajala predvidoma do konca avgusta 2020. Počivališče Grič, ki se nahaja na omenjenem odseku, bo ves čas obnove obratovalo neprekinjeno, odprti bodo ostali tudi vsi bližnji priključki na avtocesto.

Preplastitev obeh smernih vozišč avtoceste, v skupni dolžini 15,4 kilometra, je potrebna zaradi povečanja prometne varnosti in podaljšanja življenjske dobe obstoječe voziščne konstrukcije. Gradbena dela vključujejo odstranitev in zamenjavo delov neustrezne voziščne konstrukcije, izvedbo lokalnih sanacij, ureditev bankin in obnovo talnih označb. Na objektih v območju predvidene preplastitve se bo izvedla nadgradnja obrabne plasti oziroma zamenjava zaščitne asfaltne plasti in hidroizolacije. Izvajalec del je družba CGP, njihova vrednost pa znaša 5.794.723,41 EUR brez DDV.

 

Nazaj