Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova in varnostna nadgradnja vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim

24.07.2020

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos. Zaradi ureditve začasne prometne ureditve bo odsek hitre ceste H4 proti Ajdovščini (Ljubljani) zaprt med priključkoma Šempeter pri Gorici in Selo od petka, 24. julija 2020, od 17. ure do nedelje, 26. julija 2020, predvidoma do 22. ure, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. V smeri proti Vrtojbi (Italiji) bo promet v tem času med Selom in Vogrskim še vedno potekal po hitri cesti, vendar bo urejen samo po voznem pasu.

 

 

Od nedelje, 26. julija 2020, zvečer bo promet predvidoma deset dni še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, vendar le po voznih pasovih. Nato se zapre polovica hitre ceste med Selom in Šempetrom pri Gorici, promet bo urejen po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem prometnem pasu v vsako smer vožnje.

Obnovili bomo skupno 13,4 kilometra smernih vozišč hitre ceste (ali 6,7 kilometra vsake polovice hitre ceste) med Selom in Vogrskim ter priključek Vogrsko. V času trajanja zapore polovice hitre ceste bosta vse do zaključka obnovitvenih del, predvidoma do konca novembra 2020, zaprta uvoz na hitro cesto v smeri Šempetra pri Gorici in izvoz s hitre ceste v smeri Ljubljane. Ostala kraka priključka Vogrsko, ki sta prometno bolj obremenjena, izvoz s hitre ceste v smeri Šempetra pri Gorici (krak A) in uvoz na hitro cesto v smeri Ljubljane, pa bosta zaprta krajše obdobje, prav tako bosta krajše obdobje zaprti obe počivališči, Šempas jug (proti Razdrtemu) in Šempas sever (proti Vrtojbi). O točnem terminu zapor bomo uporabnike pravočasno obvestili. Obvoz bo med zaporo urejen čez sosednja priključka, Šempeter pri Gorici oz. Selo.

 

 

Izvajalec del je konzorcij Kolektor CPG d.o.o. in CPK d.d., pogodbena vrednost znaša 15.805.600,80 EUR brez DDV oz. 19.282.833 EUR z DDV.

Rok za izvedbo gradbenih del je 130 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Gre sicer za enaka obnovitvena dela, kot smo jih v minulih letih izvedli na večini hitre ceste med Vipavo in Šempetrom pri Gorici, poleg obnovitve dotrajanega vozišča bodo izvedeni tudi drugi ukrepi za večjo prometno varnost, saj bodo med drugim razširjene in podaljšane obstoječe odstavne niše, smerni vozišči hitre ceste pa bosta po koncu del ločeni z betonsko varnostno ograjo, ki zagotavlja višji nivo varovanja.

Na območju nasipa Vogršček bodo obnovitvena dela na krajšem odseku hitre ceste med Selom in Vogrskim opravljena predvidoma prihodnjo gradbeno sezono, in sicer v sklopu iste pogodbe. Predhodno bo potrebno pripraviti nov projekt ureditve kanalizacije, saj so preiskave pokazale, da je ta na tem delu močno poškodovana.

S tem bodo obnovljeni vsi najbolj dotrajani odseki hitre ceste med Vipavo in Šempetrom pri Gorici.

Nazaj