Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Preplastitev gorenjske avtoceste med Lescami in Brezjami

06.10.2022

DARS začenja napovedano preplastitev gorenjske avtoceste A2 med Lescami in Brezjami. Dela obsegajo preplastitev voziščne konstrukcije med nadvozom v Vrbi in viaduktom Peračica (skupna dolžina obeh smernih vozišč znaša 21,5 km) ter na priključkih Lipce, Lesce, Radovljica in Brezje. Izvajalec del bo poleg tega izvedel tudi sanacijo plazu pod viaduktom Ljubno. Dela bodo potekala v dveh fazah, letos je predvidena preplastitev smernega vozišča proti Ljubljani, preostala dela bodo opravljena v 2023.

 

 

V noči s petka na soboto, 7. in 8. oktobra 2022, bodo s postavitvijo začasne varnostne ograje stekla pripravljalna dela. Do 12. oktobra 2022 bo v smeri Karavank promet potekal po dveh zoženih pasovih, v smeri Ljubljane pa bo v dnevnem času občasno oviran.

Od predvidoma 12. oktobra 2022 do 4. decembra 2022 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Ljubljani) zaprla za promet. Ves promet bo preusmerjen na sosednje smerno vozišče (proti Karavankam), kjer bo urejen dvosmerno. V smeri Karavank bo promet med Brezjami in Lescami (med viaduktom Peračica in nadvozom v Vrbi) urejen po dveh zoženih prometnih pasovih, med Lescami in Lipcami (med nadvozom v Vrbi in galerijo Moste) pa po enem pasu. Medtem ko bo v smeri Ljubljane promet po celotni dolžini urejen po enem pasu. V času del se bodo zaporedno zapirali posamezni priključki (o zaporah bomo uporabnike sproti obveščali), ves čas pa bo zaprt izvoz Brezje iz smeri Karavank.

Dela bodo potekala v dveh fazah. Letos bo obnovljenih 9,26 km smernega vozišča proti Ljubljani. Dela bodo čez zimo prekinjena in se bodo nadaljevala spomladi 2023 s preplastitvijo preostalih 12,26 km smernega vozišča proti Karavankam in sanacijo plazu pod viaduktom Ljubno.

Pogodbeni izvajalec del je konzorcij Gorenjska gradbena družba d.d. (vodilni partner) in Strabag d.o.o. (partner), pogodbena vrednost znaša 12.589.015,56 EUR (brez DDV). Rok za izvedbo prve faze del, ki bo potekala v letošnjem letu, je 55 dni od uvedbe izvajalca v delo, rok za izvedbo del v 2023 pa je 70 dni od uvedbe v delo za drugo fazo.

 

Večjih zastojev med deli ne pričakujemo, lahko pa v primeru zelo povečanega prometa občasno pride do zgostitev ali krajših zastojev.

K večji varnosti in pretočnosti prometa ob postavljeni delovni zapori lahko prispevajo tudi voznice in vozniki, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov in prometne signalizacije ter pravilno razvrstitvijo. Prekratka varnostna razdalja, nepotrebno prehitevanje in menjava prometnih pasov pred zaporo lahko hitro privedejo do nesreče in posledično daljših zastojev.

Voznice in voznike prosimo za strpnost in previdnost za volanom ter jim svetujemo, da se pravočasno pozanimajo o stanju na cestah, priporočamo Prometnoinformacijski center.

 

Nazaj