Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi

12.09.2017

Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m (več informacij o obnovi).

 

 


 

 

 

V tem času se bodo lahko izvajali le izredni prevozi skupne širine do 3,30 m. V kolikor bo njihova masa presegala 60 ton, se bodo lahko opravili le pod posebnimi pogoji. Zaradi statične stabilnosti mora biti namreč na viaduktih Podmežakla v času prehoda takšnega izrednega prevoza promet zaprt tudi za vozila v nasprotni smeri. Vozniki izrednih prevozov morajo v ponedeljek za tekoči teden poslati v nadzorni center najavo, v katerem terminu bodo prešli preko zapore, da lahko preide več prevozov v konvoju ob določenih urah. Za izredne prevoze do širine 3,3 m in težje od 60 t bo prehod mogoč v torkih in četrtkih med 0.00 in 1.00 v smeri Avstrije in med 2.00 in 3.00 v smeri Slovenije. Zapore prometa bodo krajše od 30 minut.
 

“”   Da bi v čim večji možni meri preprečili ponedeljkove zastoje tovornih vozil pred predorom Karavanke, ki lahko sežejo v delovno zaporo in s tem bistveno zmanjšajo pretočnost prometa, navedeni dan ne bo deloval sistem za varnostni pregled tovornih vozil in avtobusov (več o sistemu na tej povezavi). Skladno z dogovorom z jeseniškimi gasilci bodo ti ob ponedeljkih (oz. v dneh, ko je pričakovan izredno povečan tovorni promet) dežurali pred predorom in s tem zagotavljali najmanj tako visoko raven varovanja.
 

Nazaj