Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda

13.07.2017

 

 

V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.To pomeni, da bo na razdalji približno enega kilometra promet potekal le po enem delu viadukta, vendar še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, tako proti Ljubljani kot proti Kopru. Na preostalih približno šestih kilometrih odseka Unec–Postojna bo promet še naprej urejen po obeh polovicah avtoceste, prav tako po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

 

 

 

 


Po viaduktu Ravbarkomanda bo promet proti Kopru spet preusmerjen nazaj na sosednjo polovico avtoceste


Polovica viadukta Ravbarkomanda bo ostala zaprta za ves promet, saj se bo začela obsežnejša obnova samega objekta. Ta bo med drugim zajela sanacijo podpore konstrukcije (opornikov in vmesnih podpor), sanacijo prekladne konstrukcije z razširitvijo prečnega prereza, sanacijo zunanjih prednapetih kablov, ojačitev konzol prekladne konstrukcije, zamenjavo dilatacij, asfalta in hidroizlolacije, izvedbo novih hodnikov in robnih vencev, zamenjavo jeklene varnostne ograje z betonsko varnostno ograjo in zamenjavo sistema za odvodnjavanje.

 

 

 


Na trasi avtoceste med Uncem in Postojno pa se nadaljuje obnova voziščne konstrukcije in preplastitev, v okviru katere bodo med drugim razširjeni tudi odstavni pasovi na 3,5 metra oziroma meter več kot doslej, kar bo uporabnikom avtoceste zvišalo raven prometne varnosti.

Več o obsežnejših obnovitvenih delih na odseku Unec-Postojna si preberite na tej povezavi.
 

 

Nazaj