Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zaradi zapore starega Ptujskega mostu med priključkoma Hajdina in Draženci tudi brez vinjete

03.07.2017

 

Star ptujski most bo zaradi rekonstrukcije zaprt za ves promet predvidoma do konca septembra 2018. V času zapore, od 3. julija letos dalje, je obvoz za motorni promet urejen preko Puhovega mostu. Zaradi popolne zapore mostu je promet speljan tudi po podravski avtocesti A4, kjer se je med priključkoma Hajdina in Draženci do konca del mogoče peljati tudi brez vinjete, in po državnih cestah izven strnjenih naselij ter le delno po občinski Zagrebški cesti.
Zaradi zapore omenjenega mostu čez Dravo bi uporabnikom sicer ostala le pot preko Puhovega mostu. Zaradi pričakovanih prometnih obremenitev na tem mostu pa bo uporabnikom, poleg obvoza preko občinske in državne regionalne ceste, omogočen tudi obvoz po avtocesti, in sicer med priključkoma Hajdina–Draženci (predvidoma do 30. septembra 2018). Uporabniki, ki bodo uporabili obvoz po avtocesti (Hajdina–Draženci), v času obnove starega ptujskega mostu za to pot ne bodo potrebovali vinjete. Ob tem želimo opozoriti, da to velja izključno za del avtoceste med Hajdino in Draženci ter da je za vse uporabnike, ki bodo pot nadaljevali proti Mariboru oz. se bodo pripeljali iz smeri Maribora uporaba vinjete še vedno obvezna.

 

Nazaj