Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnova viadukta Ravbarkomanda: Prestavitev zapore za začetek druge faze

21.06.2017

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

Smer proti Kopru bodo uredili v noči s sobote na nedeljo, s 24. na 25. junij, ko bo promet v navedeni smeri urejen po enem pasu. Od nedelje zjutraj dalje bo promet predvidoma prihodnje tri tedne, enako kot doslej, urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, le da bo v okviru druge faze del na vsaki polovici avtoceste potekal po odstavnem in voznem pasu, saj bosta zaprta prehitevalna pasova (doslej sta bila zaprta odstavna).

 

 


 

Delavci DARS d.d. iz pristojne avtocestne vzdrževalne baze Postojna morajo v okviru prestavitve zapore za drugo delovno fazo med drugim v eni noči odlepiti skupno približno 15 kilometrov začasnih talnih označb in označiti novo talno signalizacijo v skupni razdalji okrog 21 kilometrov ter prestaviti skoraj 1.000 smernih desk, skupaj težkih 36 ton.

Več o obnovi odseka med Uncem in Postojno na tej povezavi.

Varno in strpno vožnjo.

 

 

Nazaj