Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Obnova vozne površine in varnostna nadgradnja odseka med Divačo in Kozino

Družba DARS po koncu turistične sezone začenja obnovo vozne površine odseka primorske avtoceste A1 med Divačo in Kozino proti Kopru. Dela bodo potekala v več fazah, med preusmeritvijo na polovico avtoceste bo promet potekal po po enem pasu v vsako smer vožnje.

16.09.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova in varnostna nadgradnja vipavske hitre ceste med Šempetrom pri Gorici in Vrtojbo

Na vipavski hitri cesti H4 se na odseku med priključkom Šempeter pri Gorici in mejnim prehodom Vrtojba začenja obsežnejša obnova vozišča in objektov, ki bo trajala predvidoma do sredine decembra letos.

09.09.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Novimi Jaršami

Konec tedna se bodo pričela dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, kar je uvod v naslednji teden pričeto celostno obnovo odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med razcepom Zadobrova in priključkom Šmartinska cesta ter dela odseka med priključkom Šmartinska cesta in krožiščem Tomačevo, ki bo potekala v več fazah.

29.07.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Odločitev za obsežnejšo sanacijo vozišča, poškodovanega med torkovim neurjem

Na vozišču severne ljubljanske obvoznice, ki ga je v hudem neurju poškodoval vdor vode iz odvodnega kanala pod cestiščem, smo prvotno nameravali izvesti intervencijsko sanacijo. Po podrobnejši preučitvi stanja na terenu smo sprejeli odločitev, da bomo namesto tega izvedli obsežnejšo sanacijo, katere namen je zagotoviti, da do tovrstnih pojavov ne bo več prihajalo.

08.07.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Napoved obnovitvenih del na avtocestnem omrežju

V letu 2022 načrtujemo devet novih obsežnejših obnovitvenih del na avtocestnem omrežju. Obnov bo poleti nekoliko manj kot običajno, začetek večine del namreč načrtujemo za jesenski čas. Nekatere obnove se bodo nadaljevale tudi v prihodnjem letu, sam začetek del pa je odvisen od sklenitve pogodb z izbranimi izvajalci.

07.06.2022 VEČ
Obnovitvena dela
Preplastitev gorenjske avtoceste med priključkoma Brezje in Kranj zahod proti Ljubljani

Po lanski preplastitvi smernega vozišča gorenjske avtoceste med priključkoma Kranj zahod in Brezje proti Jesenicam sledi letos še preplastitev druge polovice avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Gradbena dela bodo stekla predvidoma v ponedeljek, 7. septembra 2020. Promet bo med deli še vedno potekal po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

25.08.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Uspešno zaključena obnova zahodne cevi predora Golovec

Obnova zahodne cevi predora Golovec na ljubljanskem avtocestnem obroču je zaključena uspešno in v predvidenem roku. Skozi obnovljeno in varnejšo cev bo promet iz smeri Štajerske proti Dolenjski sproščen že danes zvečer. Uporabnikom predora se zahvaljujemo za strpnost in potrpežljivost med obnovitvenimi deli.

14.08.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova in varnostna nadgradnja vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Selom in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca novembra letos.

24.07.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem

V nedeljo, 5. julija 2020, popoldne bodo stekla pripravljalna dela za obnovo 11,2 km smernih vozišč pomurske avtoceste na odseku med Mursko Soboto in Turniščem. Poleg avtoceste bodo obnovljeni tudi objekti na njej ter priključka Murska Sobota in Lipovci. Štirimesečna gradbena dela bodo stekla v ponedeljek, 6. julija 2020.

01.07.2020 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ