Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Nadaljevanje obnove odseka Unec–Postojna

Obsežna obnova odseka primorske avtoceste med Uncem in Postojno z viaduktom Ravbarkomanda se bo jutri, 12. oktobra, prevesila v peto fazo del, ki bo predvidoma trajala do konca tega meseca. Prestavitev delovne zapore bo opravljena v noči s srede, 11. oktobra 2017, na četrtek, 12. oktobra 2017, ko bo predvidoma od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj promet tako proti Ljubljani kot proti Kopru urejen zgolj po enem pasu.

11.10.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Zapora med priključkoma Hrušica in Lipce - izredni prevozi

Na odseku A2 gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce) bo med 11. septembrom 2017 in predvidoma sredino novembra 2017 na smernem vozišču proti Ljubljani postavljena popolna zapora. Ves promet se bo preusmeril na sosednje smerno vozišče, kjer bo potekal dvosmerni promet po dveh zoženih prometnih pasovih širine 3,30 m.

12.09.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove avtoceste Hrušica–Lipce

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Hrušica (Jesenice zahod) in Lipce (Jesenice vzhod) bo v skladu z letošnjim načrtom investicijskega vzdrževanja obnovljenih približno pet kilometrov vozišča v smeri proti Ljubljani. Delavci bodo v okviru pripravljalnih del, predvidoma od 4. do 11. septembra, najprej uredili prehode prek sredinskega ločilnega pasu. Zato bo v smeri proti Ljubljani postavljena stalna zapora prehitevalnega pasu v dolžini približno 3,5 km, v smeri proti Avstriji pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu postavljale dnevno.

01.09.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Med Uncem in Postojno dvosmerno po polovici avtoceste

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno, bo v noči na četrtek, 10. avgusta, delno spremenjena prometna ureditev. Na odseku med Uncem in Postojno bo promet od četrtka zjutraj še vedno urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, vendar le po polovici avtoceste, saj bo smerno vozišče proti Ljubljani na razdalji približno štirih kilometrov zaprto zaradi obnove.

09.08.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Tretja faza obnove odseka Unec–Postojna: proti Kopru po sosednji polovici viadukta Ravbarkomanda

V okviru obsežnejše obnove, ki od začetka junija poteka na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, izvajalca del Kolektor CPG d. d. in CPK d. d. skladno s časovnico zaključujeta drugo fazo del. Hkrati delavci DARS d. d. že ves teden izvajajo dela za zaporo v tretji (tako imenovani 2B) fazi obnove, ki bo trajala do sredine septembra. V petek, 14. julija, bo predvidoma ob 22. uri ves promet v smeri Kopra preusmerjen na sosednjo polovico viadukta.

13.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Od 10. julija spremenjen potek prevozov skozi karavanški predor v smeri proti Sloveniji

Zaradi del, ki jih je izvajal avstrijski avtocestni upravljavec ASFINAG na koroških avtocestah, je bil otežen prehod izrednim prevozom v smeri Slovenije preko predora Karavanke, zato je bil termin prehodov izrednih prevozov v smeri Slovenije 1. februarja 2016 prestavljen z 20.00 na 21.30 uro. Dela na Koroškem so zaključena, zato se večerni termin prehodov z 10. julijem 2017 popravi na prvotno dogovorjenega (na 20.00 uro).

05.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Zaradi zapore starega Ptujskega mostu med priključkoma Hajdina in Draženci tudi brez vinjete

Star ptujski most bo zaradi rekonstrukcije zaprt za ves promet predvidoma do konca septembra 2018. V času zapore, od 3. julija letos dalje, je obvoz za motorni promet urejen preko Puhovega mostu. Zaradi popolne zapore mostu je promet speljan tudi po podravski avtocesti A4, kjer se je med izvozoma Hajdina in Draženci do konca del mogoče peljati tudi brez vinjete, in po državnih cestah izven strnjenih naselij ter le delno po občinski Zagrebški cesti.

03.07.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Intervencijsko zaprtje enega pasu na viaduktu Ravbarkomanda v smeri Ljubljane

Uporabnike obveščamo, da je po vzpostavitvi zapore prehitevalnega pasu in dveh zoženih pasov ob desnem robu vozišča na viaduktu Ravbarkomanda včeraj v smeri proti Ljubljani prišlo do nepredvidenih lokalnih poškodb vozišča. Te je treba zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev v prometu nujno takoj sanirati.

29.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova viadukta Ravbarkomanda: Prestavitev zapore za začetek druge faze

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

21.06.2017 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ