Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Pričakovani zastoji zaradi zaprtja ene cevi predora Golovec

Zaradi prenove predora Golovec pričakujemo velike zastoje predvsem v začetku prihodnjega tedna, od vključno ponedeljka, 15. junija 2020, dalje, ko bo zahodna cev zaprta prvi delovni dan. Med zaprtjem ene cevi in ureditvijo dvosmernega prometa po drugi cevi bo veljala prepoved vožnje skozi predor za vsa vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase.

12.06.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami

Konec tedna bodo stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 km cestišča na odseku dolenjske avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami. Predvidoma 15. junija 2020 se bo polovica avtoceste (smerno vozišče proti Obrežju) zaprla za promet, ki bo preusmerjen na drugo polovico avtoceste, kjer bo urejen po enem pasu v vsako smer vožnje.

11.06.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Pričenja se obnova predora Golovec

V ponedeljek, 18. 5., se pričnejo pripravljalna dela za obnovo predora Golovec, ki bodo potekala pod prometom, vendar le po dveh pasovih v vsako smer vožnje. 12. junija sledi popolna zapora zahodne predorske cevi, ki bo trajala predvidoma do 16. avgusta, in preusmeritev celotnega prometa skozi drugo cev.

15.05.2020 VEČ
Obnovitvena dela
Predvidena dela na avtocestnem omrežju v letu 2019

V družbi DARS načrtujemo, da bomo v okviru investicijskega obnavljanja vozišč letos obnovili odseke smernih vozišč avtocest in hitrih cest v skupni razdalji 49 kilometrov in dodatno še 11 kilometrov v okviru rekonstrukcije odsekov zaradi odstranitve preostalih cestninskih postaj in preureditve območij, skupno torej 60 kilometrov smernih vozišč avtocest in hitrih cest.

05.04.2019 VEČ
Obnovitvena dela
Zapore smernih vozišč hitre ceste H4 med Vipavo in Nanosom

Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos, vzpostavitve prečnega profila hitre ceste, ki bo namesto 40 km/h omogočal hitrost vožnje 80 km/h, kolikor je omejitev hitrosti v razcepu, ter obnove vseh štirih krakov razcepa Nanos bodo potrebne popolne zapore na območju stičišča avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4.

11.09.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Nadaljevanje obnove gorenjske avtoceste mimo Jesenic

Po zaključku glavne turistične sezone se pričenja obsežnejša obnova dela cestišča gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) proti Karavankam oziroma Avstriji.

10.09.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Od sobote popoldne onemogočen dostop z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico

Od sobote, 11. avgusta 2018, od 14. ure do srede, 15. avgusta 2018, do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico (proti Rudniku). V tem obdobju bo od galerije Strmec pa vse preko predora Golovec promet urejen le po enem pasu.

07.08.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Poletni prometni koledar dela in ovire v prometu 2018

Pred poletno turistično sezono objavljamo informacije o predvidenih delih in zaporah na avtocestnem omrežju, večjih obnovitvenih delih do konca poletja, rušenju cestninskih postaj in poletnih prometnih konicah ter nasvete za uporabnike avtocest in hitrih cest.

21.06.2018 VEČ
Obnovitvena dela
Zaradi del bodo začasno zaprti priključki Postojna in Vodice (oba proti Ljubljani) ter Ajdovščina (proti Novi Gorici)

Zaradi del bodo začasno zaprti trije priključki, ki so razmeroma močno prometno obremenjeni zlasti v jutranji in popoldanski konici. Že danes popoldne bo na hitri cesti skozi Vipavsko dolino H4 zaprt priključek Ajdovščina v smeri Nove Gorice (tako uvoz na hitro cesto kot izvoz z nje v navedeni smeri), od jutri dalje pa na primorski avtocesti priključek Postojna v smeri Ljubljane (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v navedeni smeri) ter na gorenjski avtocesti priključek Vodice v smeri Ljubljane (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje v navedeni smeri).

28.05.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ