Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Obnovitvena dela
Intervencijsko zaprtje enega pasu na viaduktu Ravbarkomanda v smeri Ljubljane

Uporabnike obveščamo, da je po vzpostavitvi zapore prehitevalnega pasu in dveh zoženih pasov ob desnem robu vozišča na viaduktu Ravbarkomanda včeraj v smeri proti Ljubljani prišlo do nepredvidenih lokalnih poškodb vozišča. Te je treba zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev v prometu nujno takoj sanirati.

29.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Obnova viadukta Ravbarkomanda: Prestavitev zapore za začetek druge faze

V okviru obsežnejših obnovitvenih del, ki od začetka junija potekajo na odseku primorske avtoceste med Uncem in Postojno ter viaduktu Ravbarkomanda, se skladno s časovnico zaključuje prva faza del, v kateri sta bila zaprta odstavna pasova na obeh polovica avtoceste, promet pa urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Delavci DARS d.d. bodo v četrtek, 22. junija, ob 18. uri zvečer začeli s prestavitvijo zapore. V času prestavitve zapore bo promet med viaduktom Ravbarkomanda in Uncem proti Ljubljani urejen samo po enem zoženem pasu, in sicer v razdalji približno 7 kilometrov. Čeprav bo velika večina del opravljena ponoči, je zlasti ob začetku prestavljanja zapore v smeri Ljubljane lahko pričakovati zgostitve prometa in zastoje.

21.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Večje obnove avtocest in hitrih cest v letu 2017

V poletnih mesecih bosta na slovenskih avtocestah in hitrih cestah dve večji delovišči z obsežnejšimi in dolgotrajnejšimi obnovitvenimi deli. Na primorski avtocesti A1 med Uncem in Postojno ter na vipavski hitri cesti H4 med Ajdovščino in Vogrskim. Načrtovani sta še dve obnovi v jeseni, in sicer na dolenjski avtocesti, kjer bo razpis objavljen predvidoma v kratkem, in na gorenjski avtocesti, kjer pa je postopek javnega naročanja že v teku, zato jih časovno in vrednostno še ne moremo natančneje opredeliti.

19.06.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove avtoceste med Uncem in Postojno ter viadukta Ravbarkomanda

Na primorski avtocesti A1 bo na odseku med Uncem in Postojno rekonstruiranih 6,3 km vozišč, tako v smeri Kopra kot Ljubljane, torej skupno nekaj manj kot 13 km trase avtoceste. Pomemben del obnovitvenih del predstavlja rehabilitacija 45 let starega viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem. Delavci družbe DARS so začeli s pripravljalnimi deli, konec tega tedna je predvidena vzpostavitev začasne prometne ureditve za prvo fazo del. Z začetkom gradbenih del bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Dela so razdeljena na dve gradbeni sezoni, letošnja bo potekala od začetka junija do sredine novembra, prihodnje leto pa bo za poldrugi mesec krajša.

31.05.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Začetek obnove vipavske hitre ceste

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Ajdovščino in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Delavci družbe DARS bodo v nedeljo dopoldne, 28. maja, začeli postavljati zaporo prehitevalnih pasov, pri čemer bo prvih nekaj dni promet še vedno urejen po voznem pasu na obeh polovicah hitre ceste. Sledila bo popolna zapora vozišča iz smeri Vrtojbe proti Ajdovščini in preusmeritev prometa na drugo polovico hitre ceste, kjer bo urejen dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

26.05.2017 VEČ
Obnovitvena dela
Med torkom in nedeljo oviran promet med Dramljami in Slovenskimi Konjicami

Na odseku štajerske avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami bodo od torka 6. decembra do nedelje 11. decembra, potekala dela pri viaduktu Slatina. V smeri Maribora bo promet od torka do petka v dolžini približno 1,5 kilometra urejen po dveh pasovih, medtem ko bo proti Ljubljani urejen zgolj po enem pasu. Vzdrževalci DARS d. d. bodo zaporo postavili v torek, 6. decembra, po jutranji konici, po 8.30 uri.

05.12.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Od 7. oktobra dalje nova prometna ureditev na odseku Arja vas–Šentrupert

V sklopu obnovitvenih del, ki od sredine julija potekajo na odseku štajerske avtoceste Arja vas–Šentrupert, bomo danes, v petek, 7. oktobra, pričeli s četrto fazo obnove voziščne konstrukcije. Zaradi zahtevnosti in obsega del bo zapora razdeljena na dva dela. V času postavitve zapore, danes zvečer in v nedeljo tekom dneva, bo zaradi zagotavljanja prometne varnosti in varnosti delavcev potrebna približno triurna popolna zapora avtoceste med Arjo vasjo in Šentrupertom proti Mariboru. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Šempeter–Žalec–Arja vas.

07.10.2016 VEČ
Obnovitvena dela
MED KRANJEM IN BRNIKOM MED 20. IN 26. SEPTEMBROM V SMERI LJUBLJANE LE PO ENEM PASU

V okviru obnovitvenih del, ki od začetka avgusta potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, bo promet od torka 20. septembra, po jutranji konici, do predvidoma ponedeljka 26. septembra, v smeri Ljubljane potekal samo po enem pasu. V smeri Karavank bo še naprej urejen po dveh zoženih pasovih.

19.09.2016 VEČ
Obnovitvena dela
Obnovitvena dela na severni ljubljanski obvoznici so zaključena

Danes, dne 16. septembra, so vzdrževalci DARS d.d. predčasno odstranili zaporo na severni ljubljanski obvoznici na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo. Večjih zastojev v času obnovitvenih del ni bilo.

16.09.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ