Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Obvestilo o sferičnem snemanju na delu ljubljanske severne obvoznice in območju priključka Šmarje – Sap

Uporabnike ljubljanske severne obvoznice H3 in dela odseka dolenjske avtoceste A2 na območju priključka Šmarje – Sap obveščamo, da se bo 22. aprila 2018 med 9.00 in 15.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena oz. zgrajena v letu 2016 in 2017.

20.04.2018 VEČ
Prometna varnost
Zapore predora Šentvid zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe

Na odseku gorenjske avtoceste A2 Karavanke–Ljubljana bodo na območju predora Šentvid od 13. aprila do 21. maja 2018 vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del ob zaključku desetletne garancijske dobe, v sklopu katerih se bo izvajala sanacija betonske obloge in betonskih robnikov.

12.04.2018 VEČ
Prometna varnost
Brez dogovora s Policijo ni mogoče nadaljevati razpisa za nabavo opreme za sekcijsko merjenje hitrosti

Družba DARS d.d. je ustavila javni razpis za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanja opreme ter sistemov sekcijskega merjenja hitrosti na odsekih avtocest in hitrih cest v upravljanju DARS d.d., v okviru katerega je bilo odpiranje ponudb nazadnje prestavljeno na 10. april 2018. Razlog je v tem, da Policija ni podpisala dogovora o vzpostavitvi sistemov sekcijskega merjenja hitrosti, po katerem bi morala vzpostavljene sisteme prevzeti v uporabo in s sistemom v celoti upravljati oz. izdajati globe za kršitelje.

06.04.2018 VEČ
Prometna varnost
Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in dela gorenjske avtoceste

Uporabnike štajerske avtoceste A1 in gorenjske avtoceste A2 obveščamo, da se bo dne 7. in 8. aprila 2018 med 9.00 in 14.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje treh odsekov, ki so bili obnovljeni v letih 2016 in 2017.

06.04.2018 VEČ
Prometna varnost
DARS gostil posebnega odposlanca ZN za varnost v prometu

Darsov nadzorni center in Prometno-informacijski center v Dragomlju je obiskal posebni odposlanec Združenih narodov za varnost v prometu Jean Todt, nekdanji športni direktor ekipe Ferrari in predsednik Svetovne avtomobilske zveze, ki jo vodi že tretji mandat. G. Todt je obiskal Slovenijo na povabilo ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča, glavni namen njegovega obiska pa je skrb za dvig prometne varnosti.

04.04.2018 VEČ
Prometna varnost
Obvestilo o sferičnem snemanju dela štajerske in podravske avtoceste

Uporabnike štajerske avtoceste A1 in podravske avtoceste A4 obveščamo, da se bo dne 26.3.2018 med 9.00 in 14.00 uro izvajalo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljen oz. zgrajen v letu 2017: gre za del avtoceste A1 med Dragučovo in Slivnico, vključno s počivališčem Maribor in priključkov Rogoza ter del A4 med Draženci in Podlehnikom, vključno s priključkoma Lancova vas in Podlehnik. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC) in morebitnih zastojih prometa.

23.03.2018 VEČ
Prometna varnost
Obvestilo o sferičnem snemanju dela primorske avtoceste in vipavske hitre ceste

LJUBLJANA, 16. marec 2018 - Uporabnike primorske avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4 obveščamo, da se bo v prihodnjem tednu začelo sferično snemanje in lasersko skeniranje dveh odsekov, ki sta bila obnovljena v letu 2017: gre za del avtoceste med Uncem in Postojno ter del hitre ceste med Ajdovščino in Vogrskim, vključno s priključkom Selo. Udeleženci v prometu bodo o poteku snemanja cestišča in posledično o morebitnih zastojih obveščeni preko Prometnoinformacijskega centra (PIC).

16.03.2018 VEČ
Prometna varnost
Informacija o četrtkovih razmerah na odseku Postojna–Razdrto in aktivnostih Darsa

Skladno z vremensko napovedjo in napovedanimi okrepljenimi padavinami v zgodnjih jutranjih urah za dan 30. november 2017 smo vse resurse, tako kadrovske kot plužna/posipna vozila usmerili v obvladovanje prevoznosti ceste na celotnem odseku primorske avtoceste A1, s posebnim poudarkom na odseke avtoceste med Logatcem in Postojno (s časovnim zamikom tudi Senožečami). Za ta območja je vremenska napoved izkazovala največ snežnih padavin.

01.12.2017 VEČ
Prometna varnost
Nadzorni centri DARS odpirajo vrata

Slovenske avtoceste imajo vsako leto v povprečju pet odstotkov več uporabnikov. S prometnimi obremenitvami naraščajo zastoji, ne zgolj zaradi obnove obrabljenih cestišč, temveč tudi zaradi prometnih nesreč, kljub dejstvu, da so avtoceste še vedno najbolj varne. S predstavitvijo delovanja nadzornih centrov in konkretnimi napotki za varno uporabo avtocestnega omrežja želi družba DARS v krog povezanosti v varno omrežje povabiti čim več posameznikov.

16.11.2017 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ