Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah – Povezani v varno omrežje

Ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo jutri, 21. septembra 2017, se v družbi DARS pridružujemo pozivu za znatno in trajnostno znižanje števila smrtnih žrtev in hujših poškodb na cestah po svetu – »ProjectEDWARD«. V družbi DARS s svojimi ekipami zaposlenih redno spremljamo stanje na področju prometne varnosti ter izvajamo številne projekte, s katerimi želimo zmanjšati število smrtnih žrtev in poškodovanih na avtocestah.

20.09.2017 VEČ
Prometna varnost
Objava načrtov zaščite in reševanja za predore

Družba DARS skladno z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja (Uradni list RS, št. 24/12 in 78/16) objavlja novo različico načrtov zaščite in reševanja za predore na slovenskem avtocestnem sistemu tudi na spletnih straneh družbe.

23.08.2017 VEČ
Prometna varnost
Že drugič skupaj ozaveščali o življenjskem pomenu reševalnega pasu

Na eno prvih počitniških sobot v glavni turistični sezoni, ko se kolone pločevine valijo proti morju, so gasilci, reševalci, policisti in delavci družbe Dars na počivališču Lom v okviru preventivne akcije Reši življenje 2017 informirali voznike o pomenu reševalnega pasu. V akciji, ki poteka že drugo leto zapored, je tudi tokrat sodelovala družba Dars, ki je zagotovila plastenke vode z etiketo Reši življenje ter letake in magnetne nalepke, ki opozarjajo udeležence v prometu na pravilno razvrstitev v primeru zastojev na avtocesti.

08.07.2017 VEČ
Prometna varnost
Na pot se odpravite z veliko mero strpnosti

Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldan in sobotah dopoldan, ko se večina odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldan pa je največ prometa v nasprotni smeri. Voznikom priporočamo, da se izognete prometnim konicam in se na pot odpravite z veliko mero strpnosti.

21.06.2017 VEČ
Prometna varnost
Ukrepi za večjo prometno varnost na ljubljanskem obroču

Družba DARS d. d. izvaja več aktivnosti na področju prometne varnosti in upravljanja prometa. Med vsemi nalogami je bila posebna pozornost posvečena tudi spremljanju prometnih dogajanj po celotnem sistemu cest, ki predstavljajo ljubljanski obroč (hitra cesta H3 na severnem delu in avtocesti A1 in A2 na preostalem delu obroča). V tem tednu so bili tako vzpostavljeni znaki za prepoved prehitevanja težkih tovornih vozil na celotnem ljubljanskem avtocestnem obroču.

24.03.2017 VEČ
Prometna varnost
Bodi viden, bodi previden

V ponedeljek, 6. februarja, se je pričela nacionalna preventivna akcija Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, imenovana Bodi viden – bodi previden. Preventivna akcija za večjo varnost peščev bo potekala do 12. februarja.

07.02.2017 VEČ
Prometna varnost
Policija in DARS za večjo varnost tudi z meritvami hitrosti

Prehitra oziroma neprilagojena hitrost je poleg neustrezne varnostne razdalje zelo pogost vzrok nesreč na naših avtocestah, ki se lahko končajo tudi tragično. Poleg tega prometne nesreče ob tako povečanem prometu vodijo v hude zastoje. Na odseku štajerske avtoceste med Trojanami in Podmiljem bo proti Ljubljani od ponedeljka, 30. januarja, od 7. ure zjutraj dalje začel delovati sistem merjenja povprečne hitrosti vožnje, na podlagi katerega bo Policija kršiteljem izrekala globe.

27.01.2017 VEČ
Prometna varnost
Na Primorskem nevarnost burje in zametov

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo Primorskem burja v noči na torek, 17. januarja, okrepila in bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še močnejšo burjo je pričakovati v torek čez dan, ko bodo sunki dosegli hitrosti okoli 140km/h. To lahko ima za posledico, da bomo morali za ves promet zapreti hitro cesto H4 prek Rebrnic oz. Vipavske doline (oklic najvišje, 4. stopnje omejitve prometa zaradi burje za vsa vozila). Voznike zato pozivamo, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o razmerah, vozijo še posebej previdno in upoštevajo signalizacijo.

16.01.2017 VEČ
Prometna varnost
»Ko gasilci pridemo do predora, ne vidimo kaj se dogaja znotraj, nadzorni centri so naše oči«

Tako je komentiral vlogo nadzornega centra Sale Kostrič, podpoveljnik PGD Bistrica pri Tržiču, ki se je skupaj s sinom udeležil dneva odprtih vrat v nadzornem centru. Letošnji že tretji dan odprtih vrat je bil vsebinsko namenjen pripravi na zimsko sezono. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da se Darsovo poslanstvo posipanih in spluženih cest težje izvaja ravno zaradi zdrsov vozil, ki niso ustrezno opremljena.

15.11.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ