Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Varno in pretočno v glavno turistično sezono na naših avtocestah

Ob začetku počitnic se tudi na slovenskih avtocestah začne poletno obdobje povečanega prometa čez našo državo. Če se odpravljate na morje, se oborožite z dobršno mero strpnosti. Tako kot v večini julijskih in avgustovskih koncev tedna je pričakovati, da bo avtoceste zalila reka jeklene pločevine, ki je ob petkih popoldan in še zlasti sobotah dopoldan praviloma usmerjena proti turističnim krajem, ob nedeljah pozno popoldan oziroma proti večeru, ko se počitnikarji vračajo domov, pa v nasprotno smer. V primeru slabega vremena se pogosto zgodi, da turisti zlasti v hrvaški Istri predčasno zaključijo počitnikovanje, zato je v tem primeru lahko promet proti notranjosti Slovenije povečan tudi kak delavnik še zlasti v drugi polovici tedna.

07.07.2016 VEČ
Prometna varnost
Na počivališču Lom v soboto, 9. julija, skupna akcija osveščanja »REŠI ŽIVLJENJE!«

Morda se ne spomnite prometne nesreče iz leta 2013, ki se je v smeri Unca zgodila na primorski avtocesti. Tovorno vozilo je prebilo ograjo, se prevrnilo na bok in poškodovalo še šest osebnih vozil, oba vozna pasa sta bila blokirana in v trenutku je nastal daljši zastoj. Zagotovo pa se marsikdo spomni dveh pogumnih gasilcev, ki sta takrat pretežni del poti, ko so se intervencijska vozila prebijala med nepravilno razvrščenimi in stoječimi vozili, pretekla pred gasilskim vozilom in v polni opremi, pri več kot 25 stopinjah temperature zraka, pozivala voznike, naj se umaknejo na stran in tudi na roke umikala vozila.

06.07.2016 VEČ
Prometna varnost
Na območju razcepa Malence testno spremenjena prometna ureditev

Na ljubljanski obvoznici bomo danes popoldan na razcepu Malence (stičišču vzhodne in južne obvoznice) začasno spremenili prometno ureditev v popoldanski konici, med 15. in 18. Uro. Z njo želimo v družbi DARS d.d. povečati pretočnost prometa iz smeri predora Golovec proti južni obvoznici (v smeri Rudnika), skrajšati najdaljše kolone in s tem povečati varnost. Ob največjih zgostitvah prometa namreč kolona seže v predor Golovec, zato ga moramo občasno zapirati za promet, kar je veliko tveganje s stališča prometne varnosti. Če se bo ukrep izkazal kot učinkovit, ga bomo med delavniki med poletjem aktivirali v popoldanskih konicah.

28.06.2016 VEČ
Prometna varnost
Z nujnimi vzdrževalnimi deli v trojanskih predorih do večje varnosti in pretočnosti

Dars d.d. bo v mesecu maju v trojanskih predorih izvajal nujna vzdrževalna dela, ki bodo pripomogla k večji varnosti in pretočnosti. V predorih se bo izvajalo pranje predorskih sten in cestišča, visokotlačno čiščenje kanalizacij in drenaž, snemanje kanalizacije, urejanje trave, košnja in druga popravila. Zaradi večje preglednosti se bo odstranjevalo in ponovni nanašalo robne črte, hkrati bo potekalo tudi čiščenje objektov in dilatacij, vzdrževanje dilatacij ter menjava ventilatorjev v predorih.

29.04.2016 VEČ
Prometna varnost
Poslanstvo PIC-a bo tudi v prihodnje verodostojna in ažurna prometna informacija

Vozniki smo v preteklih 10 letih spoznali Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) kot zanesljivega sopotnika, prvega in najpomembnejšega akterja na področju informiranja o stanju na cestah, ki povezuje varnost in udobje uporabnikov s pretočnostjo avtocest. Zaupanje PIC gradi na verodostojni in ažurni prometni informaciji, ki jo vsako leto nadgrajuje z novimi, tehnično izpopolnjenimi orodji.

19.04.2016 VEČ
Prometna varnost
DARS v nacionalni akciji Hitrost

Z današnjim dnem se pričenja nacionalna akcija Hitrost v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa. Javna agencija RS za varnost prometa kot nosilka nacionalne akcije bo izvedla različne medijske in komunikacijske aktivnosti ter informirala in osveščala glede nujnosti upoštevanja omejitev hitrosti. Akciji se pridružujemo tudi v družbi DARS d.d., med drugim tako, da prek posameznih elektronskih portalov nad avtocesto prikazujemo preventivno vsebino, s ciljem, da opozorimo na dosledno upoštevanje predpisane hitrosti vožnje. Hitrost je namreč še vedno eden izmed glavnih dejavnikov prometnih nesreč na naših cestah.

18.04.2016 VEČ
Prometna varnost
Na razcepu Malence postavljen ukrep za zmanjšanje števila voženj v napačno smer

Da bi zmanjšali število voženj v napačno smer in posledično število prometnih nesreč je družba DARS d.d. na razcepu Malence v mesecu marcu kot ukrep za preprečitev vožnje v napačno smer postavila plastične in snemljive stebričke. Stebrički so postavljeni na površini, ki predstavlja polno črto in ločuje prometna pasova, ki vodita iz smeri Golovca in smeri dolenjske ter se združita v južno obvoznici. Enak ukrep je iz smeri južne obvoznice in Golovca proti Dolenjski.

05.04.2016 VEČ
Prometna varnost
NAPOVED SNEŽENJA: STRPNO IN VARNO V ZIMSKIH RAZMERAH

Po napovedih ARSO so v četrtek predvidene snežne padavine po celotni Sloveniji. Na območju Logatca, Unca, Postojne in Senožeč lahko zapade tudi do okoli 20 cm snega. V času sneženja in zimskih razmer se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in zbrani ter vožnjo prilagodite razmeram na cesti, ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi.

02.03.2016 VEČ
Prometna varnost
Skupaj lahko zmanjšamo število prometnih nesreč

Vožnja po avtocesti je varna, če upoštevamo hitrost in varnostno razdaljo. Spoštujte predpise o omejitvi hitrosti, hitrost pa prilagodite razmeram na cesti. V nadaljevanju vas vabimo k ogledu video predstavitve o vedenju v cestnem prometu.

29.02.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ