Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Na območju razcepa Malence testno spremenjena prometna ureditev

28.06.2016

 

 

Na ljubljanski obvoznici bomo danes popoldan na razcepu Malence (stičišču vzhodne in južne obvoznice) začasno spremenili prometno ureditev v popoldanski konici, med 15. in 18. Uro. Z njo želimo v družbi DARS d.d. povečati pretočnost prometa iz smeri predora Golovec proti južni obvoznici (v smeri Rudnika), skrajšati najdaljše kolone in s tem povečati varnost. Ob največjih zgostitvah prometa namreč kolona seže v predor Golovec, zato ga moramo občasno zapirati za promet, kar je veliko tveganje s stališča prometne varnosti. Če se bo ukrep izkazal kot učinkovit, ga bomo med delavniki med poletjem aktivirali v popoldanskih konicah.

 

 


Z začasno ureditvijo bodo vozniki, ki na južno obvoznico prihajajo iz smeri predora Golovec, imeli na območju priključevanja prost dostop na obvoznico, saj bo vozni (desni) pas južne obvoznice na tem območju zaprt za vozila iz smeri Dolenjske (predora Debeli hrib). Vozniki, ki bodo na južno obvoznico pripeljali iz smeri Dolenjske (predora Debeli hrib), bodo namreč pred priključkom Ljubljana jug lahko vozili zgolj po prehitevalnem pasu, ravno tako bo tem vozilom onemogočen izvoz prek priključka Ljubljana jug. Avtocesto bodo lahko zapustili na naslednjem priključku, to je Rudnik, ki je zelo blizu, saj je oddaljen le približno 500 metrov. S tem želimo omogočiti čim bolj tekočo združitev prometnih tokov iz smeri Golovca ter Dolenjske proti južni obvoznici (Rudniku).

Nazaj