Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nujna vzdrževalna dela na zahodni ljubljanski obvoznici

17.02.2016

Zaradi poškodovanega vozišča bomo jutri, v četrtek 18.2.2016, ob deseti uri oz. po jutranji prometni konici, za potrebe izvedbe nujnih sanacijskih del, zaprli vozni pas na odseku avtocestnega odseka A2, (Brdo-Kozarje) v smeri Kozarje-Koseze.

Do sanacije je na tem delu odseka hitrost omejena na 80 km/h, na kar opozarja tudi ustrezna signalizacija. Predvidevamo, da bodo dela zaključena do 5.00 ure naslednjega dne. Sanacija je potrebna zaradi poškodbe voziščne konstrukcije, ki je poškodovana do te mere, da je njeno vzdrževanje pogojeno z vsakodnevnim krpanjem s hladno asfaltno maso (HAM).

Mesto poškodbe večkrat dnevno nadzorujemo z rednimi in izrednimi pregledi. Zaradi velikega števila prevozov vozil (PLDP okoli 60.000 vozil), posebej še tovornih in zaradi prisotnosti slane vode, ki vpliva na slabšo sprejemljivost HAM s podlago, je verjetna vedno nova poškodba in zato potrebna posebna pozornost vzdrževalcev in previdnost voznikov.

Čeprav bo izvajalec z deli začel po jutranji konici in bo zapora voznega pasu po dolžini kratka (promet bo potekal zgolj po prehitevalnem pasu v dolžini nekaj sto metrov) je zaradi velikega prometa na tem odseku pričakovati zastoje. Uporabnikom odseka Kozarje–Koseze, ki bodo namenjeni proti Kranju oz. severni obvoznici, po 10. uri priporočamo obvoz prek južne in vzhodne obvoznice. Zahodno ljubljansko obvoznico na navedenem odseku dnevno prevozi v povprečju 70.000 vozil, od tega skoraj 5.000 težkih tovornih vozil.

Uporabnikom avtoceste pred odhodom na pot priporočamo klic na številko našega Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 ali klik na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

Nazaj