Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Zapore predora Šentvid zaradi odprave napak ob izteku garancijske dobe

12.04.2018

Na odseku gorenjske avtoceste A2 Karavanke–Ljubljana bodo na območju predora Šentvid od 13. aprila do 21. maja 2018 vzpostavljene popolne zapore prometa zaradi del ob zaključku desetletne garancijske dobe, v sklopu katerih se bo izvajala sanacija betonske obloge in betonskih robnikov. Gre za nočne zapore ob delavnikih, medtem ko bo ob koncih tedna posamezna cev zaprta neprekinjeno od petka zvečer do ponedeljka zgodaj zjutraj.

 Zapora predora Šentvid in priključne cevi v smeri proti Kopru bo v dneh od 13. aprila do 3. maja 2018, v smeri proti Kranju pa od 4. do 21. maja 2018. Za vsako smer bodo zapore sledeče:

  • tri zaporedne konce tedna bo vzpostavljena popolna zapora predora od petka od 20. ure zvečer do ponedeljka do 5. ure zjutraj;
  • ob delovnikih, od ponedeljka zvečer do četrtka zjutraj, bodo vzpostavljene popolne nočne zapore med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj.


V tem obdobju bo zaprt odsek avtoceste A2 med priključkom Celovška cesta in razcepom Koseze, katerega del je predor Šentvid.

Vozniki bodo v smeri Kopra izstopali z avtoceste čez priključek Šentvid na Celovško cesto in se preko priključka Ljubljana - Šiška in severne ljubljanske obvoznice H3 vračali nazaj na avtocesto na razcepu Koseze.

Iz smeri Kranja bodo vozniki izstopali z avtoceste preko razcepa Koseze na severno ljubljansko obvoznico H3 in se preko priključka Ljubljana - Šiška in Celovške ceste vračali nazaj na avtocesto na priključku Šentvid.
 

Ker je v vmesnem času šel graditelj predora Šentvid - v skupnem nastopu sta ga zgradila SCT d.d. in Primorje d.d. - v stečaj, odpravlja napake in pomanjkljivosti banka (oziroma zanjo izvajalec Hipox d.o.o.), ki je izdala bančno garancijo za odpravo napak in pomanjkljivosti. Če banka tega ne bi storila, bi DARS d.d. unovčil bančno garancijo in pomanjkljivosti odpravil z izvajalcem, ki bi ga izbral na javnem razpisu.
 

 

O zapori bo DARS d.d. obveščal na elektronskih portalih nad avtocesto, sicer pa razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @promet_si, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.

Nazaj