Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
Prometna varnost
Prometna napoved do 17. februarja 2023

Prihodnji teden poteka evropsko usklajena preventivna akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Policisti bodo izvajali poostren nadzor tudi na avtocestah, s preusmeritvijo tovornih vozil skozi kontrolne točke.

10.02.2023 VEČ
Prometna varnost
Deset let akcije Reši življenje

Letos mineva deset let od začetka preventivne akcije, s katero v sodelovanju z Zavodom Reševalni pas, Agencijo za varnost prometa, Policijo, Ministrstvom za infrastrukturo in AMZS-jem osveščamo voznike o pomembnosti vzpostavitve reševalnega pasu.

19.10.2022 VEČ
Prometna varnost
Objava obratnega načrta zaščite in reševanje za predor Markovec

DARS v skladu z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja objavlja novelacijo Obratnega načrta zaščite in reševanja za predor Markovec tudi na spletni strani družbe.

15.01.2021 VEČ
Prometna varnost
Uporaba odstavnega pasu v nenujnih primerih je nevarna in prepovedana

Vse uporabnike opozarjamo, naj ne vozijo ali prehitevajo po odstavnem pasu. V primeru okvare vozila pa naj poskrbijo za svojo varnost, tako da vklopijo varnostne utripalke, oblečejo odsevni jopič, postavijo varnostni trikotnik in se čim prej umaknejo za odbojno ograjo. Za klic na pomoč lahko uporabijo enega od SOS-stebričkov.

03.07.2020 VEČ
Prometna varnost
Dodatne označbe varnostne razdalje za boljšo prometno varnost

DARS bo v letošnjem letu okrepil preventivne vsebine na avtocestnih odsekih, kjer uporabniki avtocest pogosteje prekoračijo najvišjo dovoljeno hitrost ali pa je zanje značilna visoka gostota vozil. S tako imenovanimi »strešicami«, ki so horizontalna označba, želimo voznikom omogočiti, da pri svojem slogu vožnje uporabljajo varnostno razdaljo.

05.06.2020 VEČ
Prometna varnost
Nove nadzorne točke na avtocestah

DARS na avtocestnem omrežju vzpostavlja šest novih nadzornih točk. Njihov glavni namen je izločiti z avtoceste preobremenjena vozila, utrujene voznike, vozila s prepovedjo vožnje in tehnično nepopolna vozila. Na ta način bodo pripomogle k večji prometni varnosti, tako v smislu zmanjšanja števila prometnih nesreč kot števila poškodovanih v nesrečah.

21.05.2019 VEČ
Prometna varnost
Novi LED-smerniki za varnejšo vožnjo v megli

DARS je decembra uvedel testni sistem vidnega vodenja prometa v primeru megle na Golem vrhu (odsek avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos). Sistem vključuje cestne vremenske postaje, ki v primeru zaznave zmanjšane vidljivosti (glede na stopnjo megle) samodejno vklopijo osvetlitev LED na obeh straneh smernega vozišča.

24.12.2018 VEČ
Prometna varnost
Prekratka varnostna razdalja najpogostejši vzrok prometnih nesreč na avtocesti

Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. V letu 2016 se je na slovenskih avtocestah in hitrih cestah zgodilo 327 prometnih nesreč zaradi neustrezne varnostne razdalje.

21.06.2018 VEČ
Prometna varnost
Posodobljen regionalni nadzorni center Kozina in novi sistemi na primorski avtocesti

Prometni varnosti in pretočnosti na avtocestah namenjamo posebno skrb, saj gre za enega izmed strateških vidikov družbe DARS. Strokovno spremljamo in izvajamo prometnovarnostne projekte, 24 ur na dan izvajamo ukrepe nadzora ter vodenja prometa.

20.06.2018 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ