Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
EU projekti
O poteku gradnje odseka Draženci Gruškovje tudi Vlada RS

Tekom obiska Vlade RS v Podravju se je na gradbišču novega avtocestnega odseka Draženci Gruškovje mudil minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič. Poudaril je, da gre za zahteven projekt, saj se istočasno gradi AC in vzporedna cesta in da »računamo na to, da bo ta investicija uspešno zaključena v okviru zastavljenih terminskih načrtov, kar je zelo pomembno za regijo in državo.«

10.03.2016 VEČ
EU projekti
DRŽAVNA REVIZIJSKA KOMISIJA ZAVRNILA ZAHTEVEK ZA REVIZIJO, VLOŽEN S STRANI SGP POMGRAD D.D. IN ZAHTEVEK ZA REVIZIJO, VLOŽEN S STRANI GP KRK D.D., V POSTOPKU ODDAJE JAVENGA NAROČILA ZA IZBOR IZVAJALCA ZA IZGRADNJO 2.A ETAPE ODSEKA DRAŽENCI GRUŠKOVJE

Državna revizijska komisija je danes DARS d.d. vročila sklep, s katerim je zavrnila zahtevek za revizijo, vložen s strani SGP Pomgrad d.d. in zahtevek za revizijo GP Krk d.d., v postopku oddaje javnega naročila za izbor izvajalca za »Izvedbo gradnje odseka AC Draženci - MMP Gruškovje - 2a. etapa od km 7,26 do km 13,03 v dolžini 5,771 km«.

15.01.2016 VEČ
EU projekti
Dars pridobil 22.563.907,05 evrov sredstev evropske kohezijske politike za rekonstrukcijo posameznih AC odsekov za povečanje varnosti

Družba Dars je prejela odločbo o dodelitvi sredstev za skupino projektov »Rekonstrukcija posameznih AC odsekov za povečanje varnosti« v višini 22.563.907,05 evrov. Obnova avtocestnih odsekov (projektov) vključuje popravila in nadgradnjo asfaltnih plasti in modernizacijo prometne signalizacije s ciljem povečanja prometne varnosti in nižanja stroškov uporabnikov avtocest (stroški porabe goriva in stroški vzdrževanja).

03.11.2015 VEČ
EU projekti
Dars pričel z gradnjo zadnjega dela avtocestnega križa

Danes smo v družbi DARS s položitvijo temeljnega kamna simbolično pričeli dela na 13 km trasi avtocestnega odseka Draženci – Gruškovje. Avtocesta predstavlja pomembno povezavo med dvema mednarodnima mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje. Izboljšala bo kakovost življenja ljudi in zvišala prometno varnost, saj bo prevzela velik del mednarodnega prometa z obstoječe ceste G1-9 Draženci – Jurovci – Gruškovje. Slovesnosti ob začetku gradnje se je na gradbišču v Lancovi vasi kot slavnostni govornik udeležil predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar, prisotni pa so bili tudi minister dr. Peter Gašperšič, predstavniki občin, skozi katere poteka trasa, in uprava družbe Dars.

09.10.2015 VEČ
EU projekti
Predvidoma v ponedeljek začetek pripravljalnih del zaradi obnove na odseku Maribor (Ptujska) - Slivnica

Na odseku Maribor (Ptujska) – Slivnica, od km 0,810 do km 4,750, se bodo predvidoma v ponedeljek 12.10.2015 pričela pripravljalna dela s postavitvijo zapore obeh prehitevalnih pasov zaradi izvedbe prehoda preko ločilnega pasu. V vsako smer bosta potekla 2 zožena pasova. Dela so potrebna zaradi vzpostavitve zapore za obnovo voziščne konstrukcije. Zapora za obnovo vozišča se bo začela postavljati predvidoma v soboto 17.10.2015.

09.10.2015 VEČ
EU projekti
Obnovitvena dela na štajerski avtocesti

Na odseku Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice so se začela pripravljalna dela v okviru obsežnejše obnove približno štirih kilometrov vozišča proti Mariboru. Najpozneje od sredine prihodnjega tedna dalje bo promet potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer bo en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste.

07.09.2015 VEČ
EU projekti
Obnovitvena dela na odseku primorske in gorenjske avtoceste

V naslednjem tednu se bodo na odsekih primorske in gorenjske avtoceste začela obnovitvena dela. Na primorski avtocesti bo potekala obnova vozišča na odseku med Logatcem in Uncem, medtem ko bo na gorenjski avtocesti potekala obnova vozišča med priključkoma Jesenice – vzhod (Lipce) in Lesce.

04.09.2015 VEČ
EU projekti
Obnova voziščne konstrukcije na odseku dolenjske avtoceste Grosuplje – Ivančna Gorica

Na odseku dolenjske avtoceste med Grosupljem in Ivančno Gorico so delavci DARS d.d. danes začeli postavljati zaporo za obnovo voziščne konstrukcije, ki se v smeri proti Novem mestu začne tik za priključkom Višnja Gora. Promet bo zaradi obnove približno šest kilometrov obeh smernih vozišč potekal zgolj po polovici avtoceste.

20.08.2015 VEČ
EU projekti
Podpis pogodbe za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci Gruškovje

DARS d.d. je danes s podjetjem EURO ASFALT d.o.o. Sarajevo podpisal pogodbo za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci – Gruškovje za II. b etapo. Za II. a etapo na odseku AC Draženci – Gruškovje pa je DARS d.d. preje pet.

13.08.2015 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ