Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
EU projekti
EU bo namenila dva milijona evrov za izdelavo projekta pridobitve gradbenega dovoljena za avtocesto Draženci-Gruškovje

Evropska komisija je izdala sklep o dodelitvi finančne pomoči unije za projekte splošnega interesa "Izdelava projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja za avtocestni odsek Draženci-mednarodni mejni prehod Gruškovje" na območju vseevropskih prometnih omrežij (TEN-T). DARS d.d. je za omenjeni projekt izdelave projektno-tehnične dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za dograditev preostalega dela podravske avtoceste med Draženci in Gruškovjem na meji s Hrvaško po sklepu komisije upravičen do nekaj več kot dva milijona evrov.

13.05.2011 VEČ
EU projekti
Evropska komisija potrdila projekt avtocestni odsek Ponikve–Hrastje

Evropska komisija je izdala odločbo za tako imenovani veliki projekt za zgraditev dolenjskega avtocestnega odseka Ponikve–Hrastje. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013; njegova vrednost znaša 95 milijonov evrov in bo sofinanciran iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 34 milijonov evrov.

22.11.2010 VEČ
EU projekti
Dokončan dolenjski avtocestni krak

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) je danes predala prometu avtocestna odseka Pluska–Ponikve in Ponikve–Hrastje. Dolenjska avtocestna odseka mimo Trebnjega in Mirne Peči, skupaj dolga 14,8 kilometra, delno financira tudi Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Skupna investicijska vrednost obeh odsekov znaša po investicijskem programu 224,71 milijona evrov, pomemben delež te vsote predstavljajo predvidena nepovratna sredstva evropskega kohezijskega sklada. DARS d.d. predaja prometu dolenjska avtocestna odseka v skladu tako s pogodbenimi roki z izvajalci del, kakor tudi letošnjim planom razvoja in obnavljanja avtocest, po katerem bosta odseka odprta za promet do začetka letošnje glavne turistične sezone. Novozgrajena avtocesta bo razbremenila obstoječo hitro cesto H1, saj bo prevzela ves tranzitni promet, povečala prometno varnost, izboljšala pogoje življenja prebivalcev in poslovanja gospodarstva.

30.06.2010 VEČ
EU projekti
Evropska komisija potrdila projekt avtocestni odsek Pluska - Ponikve

Evropska komisija je 17. junija 2010 izdala Sklep Komisije o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Pluska - Ponikve. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013; njegova vrednost znaša 123,9 milijona evrov in bo sofinanciran iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 53,2 milijona evrov.

21.06.2010 VEČ
EU projekti
DARS d.d. uspešno črpa sredstva Kohezijskega sklada

Evropska komisija je pred kratkim izdala odločbo za projekt zgraditve 19,8-kilometrskega avtocestnega odseka Slivnica – Draženci, ki ga je DARS d.d. predal prometu sredi letošnjega julija. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007 - 2013, njegova investicijska vrednost znaša 278,2 milijona evrov, od česar bo iz sredstev kohezijskega sklada financiran v višini 88,3 milijona evrov. To je doslej največji kohezijski projekt Slovenije. Sicer pa je Evropska komisija doslej za obdobje 2007 - 2013 izdala odločbe o dodelitvi sredstev iz kohezijskega sklada za financiranje graditve slovenskih avtocest v višini 130 milijonov evrov, kar je približno 60 odstotkov skupno predvidenega zneska sofinanciranja graditve slovenskih avtocest, ki za omenjeno obdobje znaša 221,7 milijona evrov.

27.11.2009 VEČ
EU projekti
Evropska komisija potrdila projekt Slivnica – Draženci

Evropska komisija je 12. novembra 2009 izdala odločbo o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Slivnica – Draženci. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013 (OP ROPI), njegova vrednost znaša 278,2 milijona evrov in bo sofinancirana iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 88,3 milijona evrov.

13.11.2009 VEČ
EU projekti
Dokončan avtocestni odsek med Slivnico in Draženci

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) bo danes predala prometu 19,8 kilometra dolg odsek avtoceste med Slivnico in Draženci (Ptujem). Celotna načrtovana investicijska vrednost odseka Slivnica – Draženci, ki ga delno financira tudi Evropska unija iz Kohezijskega sklada, je 276,6 milijona evrov. DARS d.d. je z izvajalci sklenil pogodbe o graditvi avtoceste med Slivnico in Draženci sredi leta 2007, graditi so ga začeli konec poletja istega leta, danes pa ga naročnik v skladu tako s pogodbenimi roki kakor tudi letošnjim planom razvoja in obnavljanja avtocest tudi predaja prometu v načrtovanem roku. Promet bo stekel po novozgrajenem odseku predvidoma zgodaj popoldan.

16.07.2009 VEČ
EU projekti
Promet stekel po celotni pomurski avtocesti

DARS d.d. je danes slovesno predal prometu še preostali del pomurske avtoceste, 26,1 kilometra dolg odsek med Lenartom oz. Spodnjo Senarsko in Vučjo vasjo. S tem je za promet odprta celotna, nekaj več kot 80 kilometrov dolga štiripasovna avtoceste med Mariborom in Pincami na meji z Madžarsko, katere sestavni del je tudi 2,8 kilometra dolg odcep hitre ceste do mejnega prehoda Dolga vas. Uprava DARS d.d. je tako uresničila enega temeljnih ciljev, ki si jih je zastavila pred natanko enim letom, ko je prevzela vajeti vodenja družbe, in pomursko avtocesto predala prometu štiri mesece pred iztekom zadnjih pogodbenih rokov z izvajalci. V sklepni fazi je tudi priprava razpisne dokumentacije za izdelavo projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja in projektov za izvedbo za dograditev odstavnih pasov na celotnem pomurskem avtocestnem kraku.

30.10.2008 VEČ
EU projekti
Promet stekel po celotnem odseku med Vrbo in Peračico

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes slovesno predala prometu 10-kilometrski odsek avtoceste med Vrbo in Peračico. S tem je dokončanih in predanih prometu vseh 70 kilometrov gorenjskega avtocestnega kraka med Karavankami in Ljubljano, z izjemo polovice 2,4 kilometra dolgega vozišča avtoceste med Peračico in Podtaborom. Investicijska vrednost odseka med Vrbo in Peračico je v investicijskem programu, potrjenem s strani prometnega ministra, ocenjena na 114,3 milijona evrov in ne bo presežena. Pri financiranju graditve odseka z nepovratnimi sredstvi Kohezijskega sklada v znesku 12,2 milijona evrov sodeluje tudi Evropska unija.

22.09.2008 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ