Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS d.d.

Sporočila za javnost

   
EU projekti
Promet stekel po vseh novozgrajenih 34 kilometrih pomurske avtoceste

DARS d.d. je danes slovesno predal prometu vseh 34 kilometrov avtoceste med Beltinci in Pincami, skupaj z odcepom hitre ceste od Lendave do mejnega prehoda Dolga vas. S tem sta do danes dokončani in predani prometu že več kot dve tretjini pomurskega avtocestnega kraka med Mariborom in slovensko-madžarsko mejo. Izvajalec del pospešeno gradi še preostali del avtoceste med Lenartom in Vučjo vasjo, ki bo predan prometu predvidoma do konca oktobra letos.

19.08.2008 VEČ
EU projekti
Promet bo stekel po novozgrajenih 20 kilometrih pomurske avtoceste

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.) bo predvidoma v četrtek, 14. avgusta 2008, predvidoma v dopoldanskih urah predala prometu novozgrajeni, 17,4 kilometra dolg odsek štiripasovne avtoceste med Beltinci in Lendavo in 2,8 kilometra dolg odcep hitre ceste med Lendavo in mejnim prehodom Dolga vas. Preostali, 13,7 kilometra dolg odsek avtoceste med Lendavo in Pincami na meji z Madžarsko bo prometu predan 19. avgusta. Prebivalce pomurskih mest in vasi bodo nove cestne povezave razbremenile velikokrat tudi neznosnega tovornega prometa, ki ogroža varnost in okolje.

13.08.2008 VEČ
EU projekti
DARS d.d. prejel odločbo o dodelitvi kohezijskih sredstev za odsek Beltinci - Lendava

DARS d.d. je prejel odločbo Evropske komisije o dodelitvi sredstev iz Kohezijskega sklada za avtocestni projekt Beltinci – Lendava, in sicer v višini 41.625.250 evrov.

30.07.2008 VEČ
EU projekti
Gradnja gorenjske avtoceste poteka po načrtih

Gradnja manjkajočega dela gorenjske avtoceste (odsekov Vrba – Peračica in Peračica – Podtabor) poteka brez večjih zapletov. Avtocestni odsek Peračica – Podtabor bo prometu predan predvidoma konec leta 2007, dokončanje avtocestnega odseka Vrba – Peračica pa je predvideno leto za tem, konec leta 2008. Slednjega bo v predvideni višini 12.165.762 evrov (oz. nekaj več kot deset odstotkov celotnega zneska predvidenih sredstev) sofinancirala Evropska Unija iz Kohezijskega sklada, namenjenega zmanjševanju ekonomskih in socialnih razlik med državami članicami EU.

12.02.2007 VEČ
EU projekti
Avtocestni odsek Vrba – Peračica bo sofinancirala Evropska Unija

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je 14. decembra prejela odločbo Komisije Evropskih Skupnosti o odobritvi pomoči iz Kohezijskega sklada za projekt izgradnje avtocestnega odseka Vrba – Peračica. Delež predvidenega sofinanciranja znaša 12.165.762 evrov oz. 11,3 odstotka celotnega zneska predvidenih sredstev.

28.12.2006 VEČ
EU projekti
V gradnjo oddanih skoraj 90 odstotkov pomurskega avtocestnega kraka

<FONT face=Arial>Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji, DARS d.d., je danes s podjetji SCT Ljubljana, Primorje Ajdovščina, Cestno podjetje Ljubljana, SGP Pomgrad Murska Sobota, CGP Novo mesto in Vegrad Velenje sklenila pogodbo za izgradnjo avtocestnega odseka Beltinci – Lendava na pomurskem avtocestnem kraku med Mariborom in Pincami na slovensko-madžarski meji. Pogodbena vrednost znaša 20,968 milijarde tolarjev, rok dokončanja pa je 24 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Hkrati je s podjetjem SGP Pomgrad Murska Sobota sklenila pogodbo za izgradnjo vodovoda v občini Sv. Jurij ob Ščavnici v vrednosti 468 milijonov tolarjev in z rokom dokončanja 23 mesecev od uvedbe izvajalca v delo, katere sofinancerja sta Ministrstvo za okolje in prostor ter občina Sv. Jurij ob Ščavnici.</FONT>

21.09.2006 VEČ
EU projekti
Dokončan 17,6 km dolg avtocestni odsek Smednik – Krška vas

Z današnjo predajo prometu še zadnjega dela avtocestnega odseka Smednik – Krška  gosta zgrajeni in prometu predani dobri dve tretjini (76,2 km) celotne načrtovane dolžine dolenjskega avtocestnega kraka (104,8 km). Odsek Smednik - Krška vas je prvi avtocestni odsek v Sloveniji, kjer pri financiranju gradnje z nepovratnimi sredstvi Kohezijskega sklada sodeluje tudi Evropska unija. V okviru uresničevanja Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA) je bilo od leta 1994 do danes zgrajenih in prometu predanih skupno 348,2 kilometra avtocest, štiripasovnih hitrih cest in drugih cest iz NPIA.

24.06.2005 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ