Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Graditelj podravskega avtocestnega odseka prebil prvo cev predora Log

17.11.2016
Graditev odseka podravske avtoceste A4 med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem, ki jo sofinancira Evropska unija, poteka skladno z načrtom. Danes opoldan je izvajalec del, sarajevska družba EURO-ASFALT, prebil levo cev predora Log na bodočem 13-kilometrskem avtocestnem odseku. Leva cev predora Log, gledano iz smeri Maribora proti Gruškovju na meji s Hrvaško, je skupaj s portali dolga 147 metrov, pri čemer je dolžina podzemnega izkopa 104 metre. Preboj druge, desne cevi je pričakovati še v tem mesecu.

 


Desna cev edinega predora na 33-kilometrski podravski avtocesti A4 med razcepom Slivnica (Maribor) in Gruškovjem na meji s Hrvaško je skupaj s portalno konstrukcijo in galerijo dolga 199 metrov, pri čemer je dolžina podzemnega izkopa 106 metrov.

 

 


Izvajalec je z graditvijo predora, ki poteka po tako imenovani novi avstrijski metodi, pričel sredi avgusta letos. Geotehnični pogoji graditve niso zahtevani, kamenine, skozi katere je načrtovan predor, so miocenski klastiti (peščenjaki, meljevci in laporovci). Prognozirani sta bili dve prelomni coni, ki pa del nista bistveno ovirali, oziroma, na terenu nista bili izraziti.

Povprečna hitrost napredovanja izkopnih del je približno tri metre na dan. Izkopna dela se izvajajo povečini s severne smeri, to je iz Maribora proti Gruškovju. Skupno bo izkopano 22.500 m3 v predorskih ceveh in 48.000 m3 materiala v obeh predvkopih. Večinoma je to material za vgraditev v nasipe, del se bo uporabil tudi za zasip portalnih konstrukcij in galerij.

Širina vozišča v posamezni cevi dvopasovnega predora bo 10,5 metra (prehitevalni in vozni pas po 3,75 metra, odstavni pas 2,5 metra ter robni pas 0,5 metra).

 

 


 

Graditev manjkajočih 13 kilometrov podravske avtoceste, ki jo iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija, je s pripravljalnimi deli stekla sredi poletja 2015. Letošnja turistična sezona je bila prva, ko je promet potekal ob gradbišču prihodnje avtoceste, deloma pa so dela vplivala tudi na promet na vzporedni cesti. Kljub temu smo z ukrepi za večjo pretočnost in informiranost uporabnikov avtoceste uspeli zmanjšati vsakoletne zastoje.

Celotna vrednost projekta, ocenjena na podlagi potrjenega investicijskega programa, znaša 251,31 mio EUR (skupaj z DDV in stroški financiranja), od tega:
• bo DARS d.d. iz lastnih sredstev zagotovil 71,3 milijona evrov,
• kredit EIB znaša 113,42 milijona evrov,
• EU sredstva TEN-T (za projektiranje) znašajo 3,23 milijona evrov,
• EU sredstva (kohezijski skladi) so zagotovljeni v višini 63,53 milijona evrov.

Avtocestni odsek med Draženci in Gruškovjem bomo v celoti predali prometu predvidoma proti koncu leta 2018. Konec septembra letos je že stekel promet po prvih treh kilometrih avtoceste od razcepa Draženci proti Gruškovju. Za promet smo namreč odprli polovico avtoceste (smerno vozišče), po kateri promet poteka dvosmerno. Predvidoma do sredine decembra letos pa bo promet urejen dvosmerno že po skupno sedmih kilometrih novega smernega vozišča podravske avtoceste med Draženci in Podlehnikom. Taka prometna ureditev bo veljala tudi v prihodnji turistični sezoni.

 
Nazaj