Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Preusmeritev prometa na del novozgrajene polovice avtoceste Draženci–Gruškovje

28.09.2016

 

 

Na podravskem avtocestnem odseku Draženci–Gruškovje dela potekajo skladno s terminskim načrtom. Danes, 28. septembra v popoldanskih urah bo promet z glavne ceste preusmerjen na del novozgrajene polovice avtoceste, v skupni dolžini tri kilometre, in sicer od konca dosedanje avtoceste v Dražencih do novega nadvoza. Promet bo po novi polovici potekal dvosmerno, taka prometna ureditev pa bo trajala do končanja gradnje celotne avtoceste. Z novozgrajene polovice avtoceste bo začasno izveden priključek na obstoječo glavno cesto.

 

 


Gradbena dela na omenjenem avtocestnem odseku potekajo od avgusta 2015, celoten odsek pa bo prometu predvidoma predan do konca leta 2018. Dela se izvajajo v dveh etapah, ki sta razdeljeni na tri dele:

 

 

• 1. etapa obsega vsa dela na AC od km 0,00 do km 7,26;
• 2b. etapa obsega predhodna gradbena dela na območju km 9,6 do km 9,9 in na območju bodočega tunela regionalno cesto med km 12,0 in 13,0;

 

 

• 2a. etapa obsega vsa ostala dela na odseku AC od km 7,26 do km 13,031.
 

Avtocesta Draženci–Gruškovje bo v prvi vrsti izboljšala kvaliteto življenja ljudi, zvišala prometno varnost, prevzela daljinski in velik del mednarodnega prometa z obstoječe ceste G1-9 Draženci–Jurovci–Gruškovje, saj predstavlja pomembno povezavo med dvema mednarodnima mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje. S predmetno investicijo se bo torej doseglo socialno - ekonomske cilje, boljšo dostopnost, krajše potovalne čase, povečala se bo prometna varnost, znižali se bodo operativni stroški, izboljšali pa se bodo tudi življenjski pogoji.

Investicija se financira iz naslednjih virov:


• lastnih sredstev investitorja DARS d.d.;
• TEN-T sredstev EU: sofinanciranje dela stroškov izdelave projektne dokumentacije PGD in PZI projektov;
• sredstev kohezijskega sklada EU - Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020;
• kredita EIB.
 

 

 

            

 

 

Nazaj