Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nov most čez potok Polskava odprt, s pospešeno gradnjo nadvozov in podvozov do večje pretočnosti in varnosti pri prečkanju ceste Draženci Gruškovje

14.07.2016
Izvajalci so dela v sklopu ureditve vzporedne ceste ob gradnji avtocestnega odseka Draženci– Gruškovje končali v dogovorjenem roku. Most omogoča, da lahko promet poteka po cesti skozi Tržec kot pred gradnjo in ni več potrebno voditi prometa po obvozni poti, ki je vodila na glavno cesto G1-9. Gradila ga je Gorenjska gradbena družba v sklopu konzorcija na čelu s Pomgradom.

Deloma je odprto tudi krožišče K5 pri ribniku v Tržcu, njegov zadnji manjkajoči krak proti Pobrežju naj bi bil urejen še v mesecu juliju.

Kmalu naj bi bila prevozna tudi dva od načrtovanih sedmih nadvozov na celotnem AC odseku v gradnji, s čimer bomo predvsem lokalnemu prebivalstvu omogočili varnejši in bolj pretočen promet. Predvidoma do 22. julija bosta torej odprta nadvoza v Lancovi vasi in nadvoz pri gostišču Majolka.

V tem mesecu bodo izvedena tudi minerska dela za predor Log tik pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Cesta bo v času miniranj in po miniranju zaradi potrebnega pregleda delovišča zaprta, vendar ne dlje kot v dveh dopoldanskih terminih v trajanju 15 minut, kot je to določeno v dovoljenju za zaporo ceste. V primeru sicer malo verjetnih razmetov materiala pa bo potrebno cesto zapreti tudi zaradi čiščenja ceste. Miniranj in s tem zapor se zaradi povečanega obsega prometa v času turistične sezone ne bo izvajalo med petkom in nedeljo, torej v času prometnih konic.

Voznike prosimo za strpnost in razumevanje, saj gre za gradnjo ob prometu, kar dodatno otežuje potek gradnje in prometa. Namen gradnje odseka je sicer vzpostavitev pretočnosti na povezavi med Hamburgom in Solunom ter predvsem lokalnemu prebivalstvu, ki jim bo z novimi 7 nadvozi, 3 podvozi in 2 podhodi omogočena večja varnost in pretočnost. 
 

Nazaj