Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Predvidoma v ponedeljek začetek pripravljalnih del zaradi obnove na odseku Maribor (Ptujska) - Slivnica

09.10.2015


 

Na odseku Maribor (Ptujska) – Slivnica, od km 0,810 do km 4,750, se bodo predvidoma v ponedeljek 12.10.2015 pričela pripravljalna dela s postavitvijo zapore obeh prehitevalnih pasov zaradi izvedbe prehoda preko ločilnega pasu. V vsako smer bosta potekla 2 zožena pasova. Dela so potrebna zaradi vzpostavitve zapore za obnovo voziščne konstrukcije. Zapora za obnovo vozišča se bo začela postavljati predvidoma v soboto 17.10.2015.

Obnova na omenjenem odseku vključuje sanacijo poškodovanega vozišča in nadgradnjo voziščne konstrukcije, zamenjavo varnostnih ograj, ureditev bankin in odvodnjavanja, izvedbo talne signalizacije ter sanacijo viadukta Rogoza.

Izvajalec del je J.V. POMGRAD d.d. in VOC d.d., pogodbena vrednost del znaša 4.838.837,18 EUR (brez DDV), rok izvedbe je 62 dni od uvedbe izvajalca v delo. V letošnjem letu se bo izvedla obnova v smeri Šentilja, v spomladanskem času pa še obnova vozišča proti Celju. O tem bomo javnost še pravočasno obvestili.

V času zapore bo promet potekal po 3 zoženih pasovih, in sicer po 2 pasovih v smeri povečanega prometa.

Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Vendar so dela nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste. Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa. K večji pretočnosti lahko pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja.

Opustitev rednega vzdrževanja in obnavljanja avtocest, bi pripeljalo do stanja avtocestnega sistema, ko bi za obnovo le-tega potrebovali bistveno več sredstev in časa oz. avtoceste ne bi bile več varne za uporabo.

Uporabnikom avtoceste pred odhodom na pot priporočamo klic na številko našega Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 ali klik na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

Projekt je vključen v program pridobivanja sredstev iz Kohezijskega sklada EU. 

Nazaj