Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Obnovitvena dela na štajerski avtocesti

07.09.2015

Na odseku Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice so se začela pripravljalna dela v okviru obsežnejše obnove približno štirih kilometrov vozišča proti Mariboru. Najpozneje od sredine prihodnjega tedna dalje bo promet potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, pri čemer bo en pas proti Mariboru speljan na nasprotno stran avtoceste.

Obnova na omenjenem odseku vključuje lokalne sanacije poškodovanega vozišča in nadgradnjo voziščne konstrukcije, zamenjava varnostnih ograj, ureditev bankin in odvodnjavanja, izvedba talne signalizacije ter viadukta Preloge. Dela bodo potekala predvidoma do konca oktobra; obnovljeni bodo tudi vsi štirje kraki priključka Slovenske Konjice.

Izvajalec del je konzorcij Pomgrad d.d. in VOC Celje d.d., pogodbena vrednost del znaša 3.755.876,37EUR (brez DDV), rok izvedbe je 57 dni od uvedbe izvajalca v delo.
Promet bo potekal po 2 zoženih pasovih v vsako smer, zapora bo sistema C2+1+1. V I. fazi bo obnovil odstavni in delno vozni pas, v II. fazi pa prehitevalni in delno vozni pas.

Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Vendar so dela nujno potrebna zaradi zagotovitve ustreznih prometnih in varnostnih lastnosti avtoceste. Kot upravljavec in vzdrževalec avtocest si prizadevamo, da jih izvajamo čim hitreje in pod prometnimi zaporami, ki v največji možni meri omogočajo neoviran potek prometa. K večji pretočnosti lahko pripomoremo tudi uporabniki avtocest, in sicer z upoštevanjem prometnih predpisov, prometne signalizacije, pravilno razvrstitvijo pred zaporo in strpnostjo v primeru zastoja.

Opustitev rednega vzdrževanja in obnavljanja avtocest, bi pripeljalo do stanja avtocestnega sistema, ko bi za obnovo le-tega potrebovali bistveno več sredstev in časa oz. avtoceste ne bi bile več varne za uporabo.
Uporabnikom avtoceste pred odhodom na pot priporočamo klic na številko našega Prometno-informacijskega centra (PIC) 1970 ali klik na www.promet.si ali na naslov http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

Projekt je vključen v program pridobivanja sredstev iz Kohezijskega sklada EU.

Nazaj