Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Podpisana pogodba za izvedbo gradbenih del na AC odseku Draženci Gruškovje

15.07.2015

 


DARS d.d. je danes z družbo SGP Pomgrad d.d. podpisal pogodbo, s katero naročnik oddaja, izvajalec pa prevzame v izvedbo gradbena dela na AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km, na trasi AC A4 Slivnica - MMP Gruškovje. Skupna pogodbena vrednost del z DDV znaša 68.580.424,62 EUR. Dela mora izvajalec dokončati v roku 28 mesecev po uvedbi v delo.

 

        

Župan občine Videm Friderik Bračič je poudaril, da so si občine desetletja prizadevale, da bi dobile varno cesto: »Kronika nam kaže zastrašujoče podatke o smrtnih žrtvah, poškodovanih in škodi na tej cesti. Uporabniki in domačini so dnevno preživljali strah, kako prečkati vozišče.« Povedal je, da je današnji dan za občine Videm, Podlehnik, Žetale in Hajdino zgodovinski, saj bodo s podpisom pogodbe izpolnjeni pogoji za pričetek gradnje.

Predsednik uprave DARS d.d. mag. Matjaž Knez je povedal, da: »smo si pred tremi leti, ko smo nastopili mandat, zadali dva globalna cilja. Prvi je odgovorno upravljanje z zaupanim premoženjem, drugi pa je izgradnja avtocestnega sistema in povečanje prometne varnosti. Današnji podpis pomeni pomemben korak na tej poti.« Povedal je, da so ključni izzivi družbe projekti, ki strateško odgovarjajo na izzive naslednjega desetletja. Uresničujemo jih odgovorno, osredotočeno in okoljsko učinkovito.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je veselje delil z lokalnimi skupnostmi, ki so dolgo čakale na ta projekt. Po njegovem mnenju s tem odsekom pridobivamo pomemben del avtocestnega sistema, ki bo povezal Slovenijo z Evropo, ključnega pomena pa je predvsem za lokalno prebivalstvo.

Predvideni potek novega AC odseka od Dražencev do MMP Gruškovje na spletu:
://www.youtube.com/watch?v=TcaQao8DnZs

Naložba se bo delno financirala iz TEN-T sredstev EU: sofinanciranje dela stroškov izdelave prostorske dokumentacije in PGD ter PZI projektov ter sredstev kohezijskega sklada EU: Sofinanciranje projekta s sredstvi evropskega kohezijskega sklada je predlagano v okviru prednostne naložbe Podpiranje multimodalnega enotnega evropskega prometnega območja z vlaganjem v vseevropsko prometno omrežje (TEN-T) Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

 

 

  
 

 

 

                  
 
                  
                                                          
                  
 
                        

                     
Nazaj