Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Izbran izvajalec za gradnjo odseka Draženci Gruškovje

26.05.2015
DARS d.d. je 13 ponudnikov, ki so v postopku oddaje javnega naročila AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km (SKLOP 1) in AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, II. b etapa – začetna gradbena dela (SKLOP 2) obvestil, da se javno naročilo za sklop 1; AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km odda ponudniku JV SGP Pomgrad + GGD d.d. + CGP d.d. Novo mesto + CP Ptuj d.d. za ponudbeno ceno 56.213.462,80 EUR (brez DDV) in sklop 2; AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci - MMP Gruškovje, II. b etapa – začetna gradbena dela odda ponudniku Euro Asfalt d.o.o. Sarajevo za ponudbeno ceno 6.166.184,13 EUR (brez DDV).


Cilj Darsa je čim bolj ekonomično in transparentno čim hitreje skladno z veljavnimi predpisi zgraditi za uporabnike in lokalno prebivalstvo trenutno izredno nevaren odsek med Draženci in Gruškovjem, edinih nedokončanih 13 kilometrov na 2.300 kilometrov dolgem odseku med Hamburgom in Solunom.

Komisija je za prvi sklop prispele ponudbe razvrstila glede na merilo cena. Ugotovila je, da je med prispelimi ponudbami najugodnejša ponudba ponudnika v formaciji konzorcija Impressa Ing. E. Mantovani in Kolektor Koling d.o.o., katera pa ne izpolnjuje pogojev, navedenih v razpisni dokumentaciji, zato je bila ponudba ocenjena kot nepopolna in na podlagi določil 1. odstavka 80. člena ZJN-2, izločena.

Komisija je preverila naslednjo najugodnejšo ponudbo ponudnika v formaciji konzorcija SGP Pomgrad + Gorenjska gradbena družba + CGP Novo mesto + CP Ptuj. Ugotovila je, da ponudba izpolnjuje vse pogoje, določene v razpisni dokumentaciji, zato je bila ocenjena kot popolna.

Za sklop 2 je komisija pri pregledu najugodnejše ponudbe za ta sklop ugotovila, da ponudba ponudnika Euro Asfalt d.o.o. iz Sarajeva izpolnjuje vse pogoje, določene v razpisni dokumentaciji, zato jo je ocenila kot popolno.

 

  

 

  
Nazaj