Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadzorni svet Dars se je seznanil s poslovanjem družbe v prvem trimesečju in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla za odsek Draženci Gruškovje

21.05.2015

Nadzorni svet Dars d.d. se je na 8. seji, ki je potekala 20. maja 2015, seznanil s trimesečnim poročilom o poslovanju družbe, s poročilom revizije o obnovi poslovne stavbe v Celju in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla za izgradnjo odseka Draženci Gruškovje ter predhodno soglasje k podpisu pogodbe za zadolževanje za izgradnjo tega odseka pri Evropski investicijski banki.

Uprava družbe Dars je včeraj sprejela sklep o izbiri izvajalca za izgradnjo AC A4 Slivnica – MMP Gruškovje, pododsek AC Draženci _ MMP Gruškovje, I. etapa od km 0+000 do km 7+260 dolžine 7+260 km (sklop 1) in II. B etapa – začetna gradbena dela (sklop 2). Nadzorni svet se je na današnji seji seznanil z izborom izvajalca in podal predhodno soglasje k sklenitvi posla. Naročnik bo z odločitvijo o oddaji seznanil vse ponudnike, ki so v predmetnem postopku oddali ponudbo.

Z namenom izgradnje omenjenega odseka je Dars d.d. Ministrstvo za finance zaprosil za izdajo predhodnega soglasja pri zadolževanju družbe Dars pri Evropski investicijski banki (EIB). Nadzorni svet je podal predhodno soglasje k podpisu pogodbe v višini do 145 milijonov evrov.

Nadzorni svet je obravnaval trimesečno poročilo o poslovanju družbe. Na področju prihodkov se zaznava 1-odstotno preseganje načrtov za letošnje leto in 2-odstotno zmanjšanje glede na enako obdobje lanskega leta. Odhodki in poslovni stroški so nižji od planiranih za 7-odstokov, zmanjšujejo se tudi glede na pretekli dve leti. Kazalnik EBITDA, ki zagotavlja nadaljnje razdolževanje Dars d.d. in pozitivno vpliva na presojo kreditne sposobnosti s strani posojilodajalcev, kaže na pozitiven trend v primerjavi z načrti za letošnje leto in v primerjavi z letom 2013. Čisti poslovni izid prvih treh mesecev je pozitiven in znaša 6,9 mio evrov.

Nadzorni svet se je seznanil z dodatnim poročilom o obnovi poslovne stavbe v Celju. V skladu s sprejetimi sklepi se bo pričel postopek selitve v obnovljene prostore.


Nazaj