Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Z zavrnitvijo zahtevka za revizijo se projekt izgradnje odseka Draženci Gruškovje nadaljuje

09.04.2015

Državna revizijska komisija je v današnjem dopisu DARS, d.d. obvestila, da je zahtevek za revizijo postopka izbire izvajalca za gradnjo odseka Draženci Gruškovje zavrnila. Dars tako nadaljuje z aktivnostmi pregleda ponudb. V naslednjem koraku se bo med prispelimi popolnimi ponudbami skladno z Zakonom o javnem naročanju izbralo najugodnejšega ponudnika za izgradnjo 1. in 2.b etape odseka.

Kot je znano, je odsek med Draženci in Gruškovjem edinih nedokončanih 13 kilometrov na 2.300 kilometrov dolgem odseku med Hamburgom in Solunom, ki ga z vidika varnosti nestrpno pričakuje tudi lokalno prebivalstvo.

Dars je v preteklem, razmeroma hitrem času:

- pridobil gradbeno dovoljenje (20. maja 2014 vložil zahtevo, 26.8.2014 pridobili gradbeno dovoljenje),
- odkupili zemljišča,
- zagotovili evropska sredstva. Dars je pred časom dobil še dodatnih šest milijonov evrov iz naslova kohezijskih sredstev. V prvi fazi smo namreč pridobili sredstva v višini 57 milijonov, tako da je zdaj za celoten odsek predvidenih 63 milijonov evropskih sredstev iz naslednje finančne perspektive. Ta sredstva so v pridobivanju.

V tem trenutku je v teku pridobivanje gradbenega dovoljenja za 2a. etapo od km 7,25 dalje do mednarodnega mejnega prehoda (MMP) Gruškovje. Vloga je bila na pristojno ministrstvo posredovana že konec decembra lani, v preteklih dneh je na terenu potekalo zaslišanje strank, ki so udeleženke v postopku pridobitve gradbenega dovoljenja. Glede na to, da so vsa zemljišča pridobljena, pričakujemo, da bi lahko ministrstvo gradbeno dovoljenje izdalo že konec tega meseca.

Pričeli smo že tudi s pripravo na razpis za 2a. etapo AC od km 7,25 naprej do MMP. Pričakujemo, da bomo razpis lahko objavili v prvi polovici meseca maja letos.

Potekajo tudi aktivnosti pridobivanja izvajalcev za zaščitna arheološka izkopavanja. Glede na izredno velik obseg teh del (dela bodo potekala na površini 16 ha) smo izkopavanja razdelili na tri dele. Pričakujemo, da bomo z arheološkimi deli na terenu pričeli konec junija.

Predvideni potek novega AC odseka od Dražencev do MMP Gruškovje si lahko ogledate tudi preko spletne strani:

www.youtube.com/watch?v=TcaQao8DnZs


                                                         

 

Nazaj