Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Preusmeritev prometa na odseku Arja vas - Šentrupert

29.04.2015
V ponedeljek, 4. maja 2015 se bo na odseku Arja vas – Šentrupert po 10. uri v primeru ugodnih vremenskih razmer pričelo s preusmeritvijo prometa. Promet se bo preusmerjal z leve polovice avtoceste na desno polovico (že obnovljeni del). Potek del si lahko ogledate tu: https://www.youtube.com/watch?v=K0eo1amJiT8 
Zapora bo postavljena po tipu C2+2. V tej fazi obnove bo zaprto smerno vozišče avtoceste proti Celju, promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste po štirih začasnih prometnih pasovih (po dveh v vsako smer ločeno s t.i. mini guardi oz. začasno varnostno ograjo), zaprt bo priključek Šempeter v smeri Celja. Obvoz bo urejen preko priključka Šentrupert. Obnovitvena dela tega odseka bodo predvidoma trajala do 25.5.2015.
Z obnovo voziščne konstrukcije na odseku Arja vas – Šentrupert je izvajalec pričel 11.4. 2015. Povprečni letni dnevni prometa na odseku štajerske avtoceste A1 med Arjo vasjo in Šentrupertom znaša nekaj več kot 35.000 vozil, od tega ga dnevno v povprečju prevozi skoraj 5.400 težkih tovornih vozil. Za primerjavo: na odseku primorske avtoceste A1 Unec–Postojna znaša v povprečju približno 42.000 vozil, od tega ga dnevno v povprečju prevozi približno 6.500 tovornih vozil.

Izvajalec del je Pomgrad d.d., ki bo v sklopu obnove, v skupni dolžini 3,46 km, izvedel lokalne sanacije vozišča, nadgradnjo vozišča v skupni debelini 14 cm, postavil novo varnostno ograjo v srednjem ločilnem pasu, uredil bankine in izvedel novo talno signalizacijo ter obnovil priključne krake na priključku Šempeter. Pogodbeni rok dokončanja je 45 dni od uvedbe izvajalca v delo. Vrednost obnovitvenih del znaša 3.678.924,94 EUR brez DDV.

Zavedamo se, da vsako izvajanje del pod polovično ali popolno zaporo na avtocesti predstavlja veliko motnjo prometa in velike stroške vzdrževanja zapore. Zaradi navedenega se k sanaciji, ki zahteva zaporo avtoceste pristopi šele takrat, ko je obseg del in njihova nujnost tako velika, da je zapora ceste opravičljiva.

O izvajanju, časovnici in vrsti predvidenih obnovitvenih in vzdrževalnih del do konca leta ter zaporah povezanih z njimi, bodo uporabniki celovito in pravočasno obveščeni. Uporabnike vabimo, da se o razmerah na cestah se pravočasno pozanimajo na promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah (080 22 44).

V družbi DARS d.d. uporabnikom avtocest želimo varno in strpno vožnjo.
 
Nazaj