Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Na primorski avtocesti dodatna protihrupna zaščita

06.11.2013


Na odseku primorske avtoceste Unec–Postojna bo izvajalec del v tem tednu začel graditi protihrupno zaščito. Projekt vključuje zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 3.799 metrov oz. površini 13.320 kvadratnih metrov, pri čemer bo v prvi fazi zgrajena protihrupna ograja na območju Unca, po koncu zime pa se bodo dela nadaljevala na območju Ravbarkomande in Postojne. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

 

 

  Prospekt (pdf)


V prvi fazi bosta, kakor navedeno, zgrajeni protihrupni ograji na območju Unca. Prva protihrupna ograja (PHO-1) bo dolga 934 metrov in visoka od dva do 3,1 metra, pred hrupom pa bo zaščitila naselje Unec. Druga protihrupna ograja bo dolga 376 metrov in bo zaščitila naselje Hribce.

 

 

 

 

 

 

 

  Na gradbišču


Delavci DARS d.d. bodo predvidoma jutri, 7. novembra 2013, začeli postavljati delovno zaporo na območju viadukta Unec. V smeri proti Ljubljani bo zaprt odstavni pas v dolžini približno kilometer, promet bo potekal po dveh zoženih prometnih pasovih ob omejeni hitrosti vožnje 80 km/h.

V smeri proti Postojni bodo zaporo postavili predvidoma 22. novembra 2013; v dolžini približno 600 metrov bo zaprt pas za počasna vozila, promet bo po voznem in prehitevalnem pasu potekal ob omejeni hitrosti vožnje 80 km/h.

Dela bodo zaključena do 11. decembra 2013.

Izvajalca del protihrupne zaščite na območju Unca, Ravbarkomande in Postojne sta v skupnem nastopu CPG d.d., Nova Gorica (vodilni partner) in Petrič d.o.o. Ajdovščina (partner), pogodbena vrednost znaša 2.915.703,00 EUR (brez DDV).

 

 


“”   Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Cestna in pomorska infrastruktura - KS; prednostne usmeritve Področje avtocest ter javnega razpisa za izbor operacij Gradnja protihrupnih ograj na posameznih AC odseki; več na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj