Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Evropska komisija potrdila projekt avtocestni odsek Pluska - Ponikve

21.06.2010


Evropska komisija je 17. junija 2010 izdala Sklep Komisije o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Pluska - Ponikve. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013; njegova vrednost znaša 123,9 milijona evrov in bo sofinanciran iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 53,2 milijona evrov.

Predmet projekta je zgraditev 7,6 kilometra štiripasovne avtoceste na odseku dolenjske avtoceste Pluska - Ponikve. Avtocestni odsek Pluska - Ponikve je del avtoceste A2 Karavanke - Obrežje ter del vseevropskega prometnega omrežja TEN-T. Avtocestni odsek bo najbolj koristil prebivalcem jugovzhodnega dela širše Ljubljanske in dolenjske regije. Z avtocesto bodo naselja in kraji na območju Trebnjega razbremenjeni tranzitnega prometa, kar bo izboljšalo življenjske razmere in možnosti za turizem, regionalno trgovino in industrijska središča. Zgraditev avtoceste pa pomeni tudi dokončanje strategije TEN-T s slovenskim odsekom avtoceste Salzburg - Ljubljana - Zagreb kot nadaljnje okrepitve transportne poti sever - jug, na kateri je povečan tranzitni promet z Balkanom, zlasti za povezavo med Ljubljano in Zagrebom kot dvema prestolnicama z močnim zaledjem.

Vir: Ministrstvo za promet

Nazaj