Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Evropska komisija potrdila projekt Slivnica – Draženci

13.11.2009


Evropska komisija je 12. novembra 2009 izdala odločbo o velikem projektu za izgradnjo avtocestnega odseka Slivnica – Draženci. Projekt je del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013 (OP ROPI), njegova vrednost znaša 278,2 milijona evrov in bo sofinancirana iz sredstev Kohezijskega sklada v višini 88,3 milijona evrov.

Predmet projekta je izgradnja 19,85 km dolge štiripasovne avtoceste na odseku Slivnica – Draženci. Avtocestni odsek Slivnica – Draženci je del avtoceste med Mariborom in Hrvaško ter del vseevropskega prometnega TEN-T (krak A nekdanjega X. evropskega koridorja od Gradca do Zagreba). Avtocestni odsek bo najbolj koristil Štajerski regiji ter mednarodnemu prometu na tem koridorju. Izgradnja avtocestnega odseka bo imela pozitiven vpliv na okolje, saj tranzitni promet ne bo več obremenjeval naselij in mest na območju Maribora in Ptuja, kot tudi na razvojne možnosti območja.

Avtocestni odsek Slivnica – Draženci je bil predan prometu 16. julija letos.
 

Nazaj