Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
EU projekti
Graditelj podravskega avtocestnega odseka prebil prvo cev predora Log

Graditev odseka podravske avtoceste A4 med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem, ki jo sofinancira Evropska unija, poteka skladno z načrtom. Danes opoldan je izvajalec del, sarajevska družba EURO-ASFALT, prebil levo cev predora Log na bodočem 13-kilometrskem avtocestnem odseku. Leva cev predora Log, gledano iz smeri Maribora proti Gruškovju na meji s Hrvaško, je skupaj s portali dolga 147 metrov, pri čemer je dolžina podzemnega izkopa 104 metre. Preboj druge, desne cevi je pričakovati še v tem mesecu.

17.11.2016 VEČ
EU projekti
Preusmeritev prometa na del novozgrajene polovice avtoceste Draženci–Gruškovje

Na podravskem avtocestnem odseku Draženci–Gruškovje dela potekajo skladno s terminskim načrtom. Danes, 28. septembra v popoldanskih urah bo promet z glavne ceste preusmerjen na del novozgrajene polovice avtoceste, v skupni dolžini tri kilometre, in sicer od konca dosedanje avtoceste v Dražencih do novega nadvoza. Promet bo po novi polovici potekal dvosmerno, taka prometna ureditev pa bo trajala do končanja gradnje celotne avtoceste. Z novozgrajene polovice avtoceste bo začasno izveden priključek na obstoječo glavno cesto.

28.09.2016 VEČ
EU projekti
Med turistično sezono manj zastojev na koncu podravske avtoceste

Ob začetku letošnje turistične sezone so se v javnosti pojavile bojazni, da bodo zastoji na koncu podravske avtoceste občutno daljši kot ob koncih tedna med lansko sezono. V jeseni 2015 so namreč izvajalci začeli graditi preostalih 13 kilometrov avtoceste med Draženci (Ptujem) in Gruškovjem na meji s Hrvaško. Gradbišče je neposredno ob obstoječi glavni cesti Ptuj–Gruškovje, kar lahko vpliva na promet. Zato smo pred sezono sprejeli ukrepe za večjo pretočnost prometa, ki smo jih začeli izvajati v prvi polovici julija. Družbi DARS d.d. je v sodelovanju z drugimi deležniki tako uspelo, da je bil promet bolj pretočen kot v lanski sezoni.

30.08.2016 VEČ
EU projekti
Nov most čez potok Polskava odprt, s pospešeno gradnjo nadvozov in podvozov do večje pretočnosti in varnosti pri prečkanju ceste Draženci Gruškovje

Izvajalci so dela v sklopu ureditve vzporedne ceste ob gradnji avtocestnega odseka Draženci– Gruškovje končali v dogovorjenem roku. Most omogoča, da lahko promet poteka po cesti skozi Tržec kot pred gradnjo in ni več potrebno voditi prometa po obvozni poti, ki je vodila na glavno cesto G1-9. Gradila ga je Gorenjska gradbena družba v sklopu konzorcija na čelu s Pomgradom.

14.07.2016 VEČ
EU projekti
Odprta info točka ob odseku Draženci Gruškovje

Z današnjim dnem smo v občini Podlehnik, v neposredni bližini osnovne šole Podlehnik, občanom, medijem, strokovnim in drugim javnostim odprli vrata info točke, ki je namenjena seznanjanju s potekom izgradnje avtocestnega odseka Draženci Gruškovje.

18.05.2016 VEČ
EU projekti
S podpisom pogodbe pričetek izgradnje 2.a etape avtoceste Draženci – MMP Gruškovje

Družba za avtoceste Republike Slovenije je povezala večino Slovenije z avtocestnim sistemom, ki je postal del evropskih prometnih povezav. Podpis pogodbe med DARS d.d. in EURO-ASFALT d.o.o. Sarajevo za »Izvedbo gradnje odseka AC Draženci - MMP Gruškovje - 2a. etapa od km 7,26 do km 13,03 v dolžini 5,771 km« predstavlja še en kamen v mozaiku naših načrtov in prizadevanj na tej poti.

25.04.2016 VEČ
EU projekti
Odobrena evropska sredstva za izgradnjo AC odseka Draženci – MMP Gruškovje

Evropska komisija je včeraj sprejela izvedbeni sklep o odobritvi finančnega prispevka v višini 63,5 milijona evrov, za projekt „Avtocesta A4: Slivnica – Gruškovje: Draženci – Mednarodni mejni prehod (MMP) Gruškovje“, izbran v okviru „Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020“ v Sloveniji.

08.04.2016 VEČ
EU projekti
Obnovitvena dela na AC odseku Maribor center (Ptujska) – Slivnica

Na odseku Maribor center (Ptujska) – Slivnica so se začela pripravljalna dela v okviru obnove približno štirih kilometrov vozišča proti Ljubljani vključno z obnovo hidroizolacije na viaduktu Gramoznica. S postavitvijo popolne zapore bomo predvidoma pričeli v četrtek, 07.04.2016. Ob zapori odseka bo promet preusmerjen na drugo polovico AC, kjer bo odvijanje prometa potekalo po 2+1 pasu. Zapora se bo (po potrebi) obračala, kar pomeni, da bosta 2 vozna pasova zagotovljena vedno v smeri, v kateri se glede na del dneva pričakuje večje prometne obremenitve. Konec tega tedna se bodo pričela dela na obnovi voziščne konstrukcije, ki bodo potekala v treh fazah.

06.04.2016 VEČ
EU projekti
Slovenski avtocestni predori povezani v varen sistem vseevropskega cestnega omrežja

Trenutno je na slovenskem avtocestnem sistemu 14 predorov daljših od 500 metrov. Vsi ti so del trans-evropskega cestnega omrežja (TERN), in zapadejo pod določbe Direktive Evropskega parlamenta in Sveta 2004/54/ES z dne 29. aprila 2004 o minimalnih varnostnih zahtevah za predore v vseevropskem cestnem omrežju. V slovenski pravni red to direktivo prenaša Uredba o tehničnih normativih in pogojih za projektiranje cestnih predorov v Republiki Sloveniji (Uredba UL RS 48/2006) sprejeta 11. maj 2006.

21.03.2016 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ