Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Dobrodošli v medijskem središču družbe DARS 

Sporočila za javnost

   
EU projekti
Za avtocesto med Draženci in Gruškovjem vložen zahtevek za gradbeno dovoljenje

Na predstavitveni novinarski konferenci so predsednik uprave družbe DARS d.d. mag. Matjaž Knez, člana uprave Franc Skok in Tine Svoljšak ter direktor projekta avtoceste Draženci–MMP Gruškovje Bogdan Vrezner predstavili načrt izgradnje odseka podravske avtoceste med Draženci in Gruškovjem. Knez je uvodoma povedal, da gre za nadaljevanje projekta, ki ga je uprava postavila med prednostne naloge.

30.05.2014 VEČ
EU projekti
Začetek graditve protihrupnih ograj na A1 Brezovica–Vrhnika

Na odseku primorske avtoceste A1 Brezovica–Vrhnika bo izvajalec danes začel s predhodnimi deli v okviru projekta graditve protihrupne zaščite. Projekt vključuje zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 7,6 kilometra oziroma površini 33.784 kvadratnih metrov. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

07.04.2014 VEČ
EU projekti
Na primorski avtocesti nadaljevanje gradnje protihrupnih ograj

Na odseku primorske avtoceste Unec–Postojna bo izvajalec del nadaljeval z graditvijo protihrupne zaščite. Delavci bodo v ponedeljek dopoldan, 10. marca 2014, začeli postavljati delovno zaporo na območju viadukta Unec. Zaradi izvedbe protihrupne zaščite bo v smeri proti Postojni v dolžini približno 600 metrov zaprt pas za počasna vozila, promet bo potekal po voznem in prehitevalnem pasu ob omejeni hitrosti vožnje. Dela bodo potekala predvidoma do 17. aprila 2014. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

08.03.2014 VEČ
EU projekti
Bruselj bo sofinanciral izdelavo projekta za zgraditev avtoceste Draženci-Gruškovje

Evropska komisija je izdala sklep o dodelitvi finančne pomoči unije za projekte splošnega interesa "Izdelava projekta za izvedbo za avtocestni odsek Draženci - MMP Gruškovje" na območju vseevropskih prometnih omrežij (TEN-T). DARS d.d. je za omenjeni projekt izdelave projektno-tehnične dokumentacije za izvedbo del dograditve preostalega dela podravske avtoceste med Draženci in Gruškovjem na meji s Hrvaško po sklepu komisije upravičen do 1.105.000 evrov.

18.12.2013 VEČ
EU projekti
Zaključena preureditev cestninske postaje Pesnica

V novembru je bila uspešno zaključena še preureditev čelne cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti. DARS d.d. je uresničil zastavljeni cilj in od lanske jeseni dalje preuredil sedem prometno najbolj obremenjenih cestninskih postaj: Log in Videž na primorski avtocesti, Torovo na gorenjski, Dob na dolenjski ter Kompolje, Tepanje ter Pesnica na štajerski avtocesti.

20.11.2013 VEČ
EU projekti
Na primorski avtocesti dodatna protihrupna zaščita

Na odseku primorske avtoceste Unec–Postojna bo izvajalec del v tem tednu začel graditi protihrupno zaščito. Projekt vključuje zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 3.799 metrov oz. površini 13.320 kvadratnih metrov, pri čemer bo v prvi fazi zgrajena protihrupna ograja na območju Unca, po koncu zime pa se bodo dela nadaljevala na območju Ravbarkomande in Postojne. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada.

06.11.2013 VEČ
EU projekti
Začetek graditve protihrupnih ograj na dolenjski avtocesti

Na odseku dolenjske avtoceste Malence–Šmarje Sap bo izvajalec del v petek, 13. septembra 2013, začel graditi protihrupno zaščito. Projekt vključuje postavitev absorpcijske obloge portalov (vhodov/izhodov) predora Mali vrh ter zgraditev protihrupnih ograj (PHO) v skupni dolžini 1,5 kilometra.

12.09.2013 VEČ
EU projekti
Uspešno zaključena tudi preureditev šeste cestninske postaje

Preureditev čelne cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti je bila zaključena v načrtovanem roku. Do začetka glavne turistične sezone je DARS d.d. uresničil cilj in od lanske jeseni dalje preuredil šest prometno najbolj obremenjenih cestninskih postaj: Log in Videž na primorski avtocesti, Torovo na gorenjski, Dob na dolenjski ter Kompolje in Tepanje na štajerski avtocesti.

05.07.2013 VEČ
EU projekti
Odobrena evropska sredstva za protihrupne ograje

DARS d.d. je v sklopu sredstev evropske kohezijske politike v Republiki Sloveniji v programskem obdobju 2007–2013 prejel odločbo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo o dodelitvi sredstev za skupino projektov »Gradnja protihrupnih ograj na posameznih avtocestnih odsekih«. Višina skupnih stroškov projekta znaša 61.031.729 evrov, od tega bo 41.972.660 evrov prispeval kohezijski sklad, preostala sredstva pa DARS d.d. kot upravičenec navedenih evropskih sredstev.

30.11.2012 VEČ

Stik z nami

Informacije medijem

Zavedamo se, kako pomembno je, da medijem in drugim zainteresiranim javnostim pravočasno in korektno sporočamo informacije, ki zadevajo našo družbo.

VEČ

Cestnina

Na matičnih DarsGo servisih vam nudimo vse informacije v zvezi s plačevanjem cestnine.

VEČ

Prometne informacije 24/7

Prometni informacijski center 24 ur na dan in vse dni v tednu obvešča uporabnike slovenskih avtocest, hitrih cest in drugih državnih cest o razmerah na cestah in prometu na njih.

VEČ